Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

H συμπλοκή στην Δάφνη θυμίζει υπόθεση Σάββα Ξηρού ;


Από ότι δείχνουν τα όλα τα στοιχεία και σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή στην Δάφνη θυμίζει Σ.Ξηρό, για δεύτερη φορά τυχερός ο Μ. Χρυσοχοϊδης; θα ξέρουμε σε λίγες ώρες.
Εν το μεταξύ η αστυνομία ανακοίνωσε το όνομα του του θανάσιμα τραυματισμένου πρόκειται για τον Λάμπρο Φούντα του Γεωργίου και της Σοφίας.

Όλες οι εκδοχές ανάμεσα στις οποίες και αυτή της διασύνδεσης με τρομοκρατική οργάνωση εξετάζονται από την αστυνομία, για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής, που έγινε τα ξημερώματα στη Δάφνη, στη διάρκεια της οποίας, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, έπεσε νεκρός 35χρονος άνδρας, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε την υπόθεση....


...«ιδιαίτερα σοβαρή», ενώ έως στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν έγκειται στις αρμοδιότητες του κοινού ποινικού δικαίου, ή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι έρευνες διεξάγονται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αλλά συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λόγω του ότι ο 35χρονος, που έπεσε νεκρός, εκινείτο στον χώρο των αντιεξουσιαστών, ενώ είχε συλληφθεί το 1995 για συμμετοχή στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Γιάννη Δικόπουλο, τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:

Στις 04.43, στην οδό Κουντουριώτου 33 στη Δάφνη, περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που πραγματοποιούσε περιοπολία στην περιοχή, εντόπισε δύο άνδρες μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SEAT IBIZA», τους οποίους οι δυο αστυνομικοί θεώρησαν υπόπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Όταν οι αστυνομικοί άναψαν τον φάρο του περιπολικού, οι δύο άνδρες βγήκαν από το ΙΧ και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να πλήξουν το υπηρεσιακό όχημα. Τότε οι αστυνομικοί καλύφθηκαν πίσω από το περιπολικό και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από σφαίρα στην αριστερή ωμοπλάτη ο ένας από τους δράστες, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.

Δίπλα στον νεκρό, ο οποίος φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, βρέθηκε περίστροφο τύπου Ζάσταβα, στο μύλο του οποίου βρέθηκαν έξι φυσίγγια εκ των οποίων είχαν ριχτεί τα δύο. Επίσης, στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του, βρέθηκε χειροβομβίδα, ενώ στο μπουφάν του εσωτερικά είχε συσκευή ασύρματης επικοινωνίας.

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών, τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Η χειροβομβίδα, η οποία είναι επιθετική, ανατολικής προέλευσης, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μαζί με όλα τα υπόλοιπα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου εξετάζονται.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου από τους δράστες, που κατάφερε να διαφύγει, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις και σε περίπτωση, που προκύψουν στοιχεία, θα υπάρξει νέα ενημέρωση από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: