Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η στρατηγική του Καρατζαφέρη δείχνει τη γύμνια των άλλων


Captain Seagull in Wonderland...
 Από το Greek rider

Η υποστήριξη του Καρατζαφέρη στο ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι το ΛΑΟΣ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα κομμάτι του κόσμου που ιδανικά θα ήθελε την συγχώνευση των δύο μεγάλων κομμάτων εφαρμόζοντας την δήθεν "εφικτή και ορθολογική πολιτική" χωρίς καμία διαφωνία. Ταυτόχρονα τα δύο μεγάλα κόμματα γνωρίζουν ότι μοιάζουν τόσο πολύ στις πολιτικές τους που προσπαθούν να βρουν στοιχεία διαφοροποίησης το ένα από το άλλο. Και όσο περισσότερο μοιάζουν τόσο περισσότερο τους πιάνει  πανικός και μαλώνουν περισσότερο μεταξύ τους ως αντίδραση.

Οι νοικοκυραίοι βέβαια καταλαβαίνουν ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους και ότι το θέμα είναι μόνο στα πρόσωπα που θα εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Εκεί μπαίνει σφήνα ο Καρατζαφέρης και προσφέρει στους νοικοκυραίους αυτό που θέλουν, δηλαδή τη συναίνεση με άλλοθι τον ορθολογισμό.

Έτσι οι νοικοκυραίοι λένε...
..."μπράβο που υπάρχει και ένας λογικός άνθρωπος σαν τον Καρατζαφέρη που κάθε φορά λέει αυτό που είναι το σωστό χωρίς λαϊκισμό και ψεύτικες κόντρες.....". Σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα - και ενώ και οι δύο τους γνωρίζουν ότι μόνο ένα πράγμα μπορούν να κάνουν στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής που ακολουθούν- προσπαθούν τεχνητά να διαφοροποιηθούν ο ένας από τον άλλο και να πολώσουν εντελώς τεχνητά την κατάσταση. Κάτι φυσικά που ο κόσμος καταλαβαίνει και αγανακτεί γιατί ξέρει ότι και η δύο ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική.

Ειλικρίνεια θα ήταν αν σχημάτιζαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν αυτοί οι δύο ήταν και τυπικά ένα  κόμμα τότε έναντι ποιου άλλου θα προσδιοριζόταν αφού όλοι οι άλλοι είναι διασπασμένοι μικροί και άρα ακίνδυνοι; Έναντι των προσώπων; Μα τότε σε τι θα διαφέραμε από το πολιτικό σύστημα του κομμουνισμού που πήγαιναν και ψήφιζαν μόνο πρόσωπα;
Θα έχει χαθεί το άλλοθι. 

Αντίθετα τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να ορίσουν τους εαυτούς τους ΜΟΝΟ έναντι ενός φανταστικού εχθρού....Οπότε κάνουν δήθεν ότι διαφέρουν ο ένας από τον άλλο μέσω της σκληρής πόλωσης. Και ο Καρατζαφέρης - αυτός ο ακραίος όπως λένε-  τους κάνει ρεζίλι προσφέροντάς τους την καθόλου ακραία συναίνεση του......


Εδώ το προηγούμενο ποστ μου για τον Καρατζαφέρη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αι τι σε πειραζει ο Κρατζαφερης;Μηπως οι αλλοι,ειναθι καλυτεροι απ αυτον;Μια απ τα ιδια ειναι.
Εξ αλλου,δεν μας εφτασε εκει ο Καρατζαφερης.Οι αλλοι το εκαναν,με την "δεξια",ή με την "σοσιαλιστικη" διακυβερνηση τους.
Αρα προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος;

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται περί γελωτοποιού, επιπέδου κράχτη στις λαϊκές αγορές και τα πανηγύρια.
Ένας άνθρωπος που αλλάζει γνώμη στα πιό σοβαρά θέματα 3 φορές την εβδομάδα, δεν μπορεί παρά να είναι γελωτοποιός.
Όσο για αυτούς που τον ψηφίζουν, κανένα σχόλιο, όλοι καταλαβαίνουμε.
Είχαμε τον ένα σωτήρα της χώρας, τον Τζώρτζ Ελ Ζαπάτα, που μας έσωσε από τους κακούς κερδοσκόπους (άσχετα εάν τα spreads παραμένουν στον ουρανό) τώρα βρήκαμε και καινούργιο σωτήρα, το έτερο Γιωργάκη, το πλαδαρό ρετάλι της δεκαετίας του 60.
Ρε παιδιά, μπας και γράφει "μαλάκας" το μέτωπο του Έλληνα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;