Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Δεν υπάρχει χαρτί για φωτοαντίγραφα της δικογραφίας της υπόθεσης Siemens

 Από το www.kentri.gr

Στην κατάσχεση του βιβλίου επισκεπτών των κεντρικών γραφείων της Siemens ΕΛΛΑΣ προχώρησαν πριν λίγες μέρες οι Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης, Μ. Νικολακέα και Γ. Φιοράκης.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μετέβησαν στο κτήριο της εταιρίας την περασμένη εβδομάδα και κατέσχεσαν το επίμαχο βιβλίο, στο οποίο υπάρχουν καταγραφές εισερχομένων και εξερχομένων προσώπων από το 1997 ως σήμερα, ώστε να ελέγξουν τους επισκέπτες της Siemens.

Παράλληλα, οι Εφέτες ζήτησαν να τους διαβιβασθούν όλες οι συμβάσεις της εταιρίας σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης, που σχετίζεται με το σύστημα ασφαλείας C4I, έργο στο οποίο η Siemens  ήταν υπεργολάβος της εταιρίας SAIC.

Ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας...
-περίπου 50.000 σελίδες- έχει διαβιβαστεί από τους δύο Εφέτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Το υπόλοιπο μέρος -άλλες 70.000 σελίδες- αναμένεται να αποσταλεί το επόμενο διάστημα και αφού προηγηθεί έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει ορίσει πλαφόν στη χρήση χαρτιού, στο πλαίσιο των οικονομικών περικοπών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πασόκ μας δουλεύει χοντρά, πολύ χοντρά.
Την κακομοίρα την Μαντέλη, σχεδόν τη λυπήθηκα που πήρε τη δικογραφία σπίτι της, μετά τη συνταξιοδότηση.
Δηλαδή εάν παραιτηθώ από τη δουλειά μου, είναι μια ιδέα να πάρω σπίτι μου τους φακέλλους της εταιρίας, τα συμβόλαια των πελατών, τα λογιστικά βιβλία και τον υπολογιστή.
Γιατί όχι;
Όσο για τις φωτοτυπίες, η Μαντέλη δεν ζήταγε από εκείνο τον καλό της συνήγορο το Ματζουράνη να της δώσει κανα φράγκο να βγάλει τις φωτοτυπίες για το αρχείο του;
Εξάλλου έτσι αυτός θα έκανε και οικονομίες κλίμακος, ένεκα του ότι εκτός της κυρίας Μαντέλη ο Ματζουράνης διετέλεσε και συνήγορος σχεδόν όλων των πασόκων που είναι κατηγορούμενοι στη σκανδαλάρα Ζίμενς.
Δηλαδή, με απλά λόγια συνέβη το εξής ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ.
Μέσω της κυρίας Μαντέλη, οι κατηγορούμενοι πασόκοι είχαν στα χέρια τους το συνολικό φάκελλο Ζίμενς (η λέξη ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ είναι καθοριστική) που δεν είχε στα χέρια του ούτε το κράτος ούτε οι δικαστικές αρχές.
ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.