Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Εγκληματικές πολιτικές πρακτικές από το 1981 μέχρι σήμερα...

 Από το Antilogos-gr

Ήταν 1981 όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ με την πολιτική απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ηγεσίας της ΕΟΚ με κυριότερο μοχλό πίεσης τους Γάλλους του Ζισκάρ ντε Στέν παρά την λυσσώδη άρνηση της Κεντροαριστερής αντιπολίτευσης με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου...
Το σύνθημα "Έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ" ήταν που διπλασίαζε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι που πήρε την εξουσία.
Το 1983 ήρθε ο πρώτος πακτωλός χρημάτων με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που διεκδίκησε ο Α.Παπανδρέου για «για την άρση των δυσμενών επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία λόγω τη ένταξής της στην ΕΟΚ».
Από τότε πέρασαν ΤΕΣΣΕΡΑ πακέτα αξίας που υπερβαίνουν τα 100 δισ. € για να αναπτυχθεί η χώρα στις υποδομές και την ανταγωνιστικότητα με πενιχρά αποτελέσματα.

Δυστυχώς από τα ονομαστικά ποσά που είχαν εγκριθεί η χώρα απορρόφησε μόνο μέρος των κονδυλίων και από το ποσοστό που απορρόφησε μικρό μόνο μέρος χρησιμοποιήθηκε για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Σίγουρα έγιναν δρόμοι (αν και στοίχησαν ....
...κάτι παραπάνω) και σίγουρα βελτιώθηκε το επίπεδο της ζωής της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού , το διαρκές έγκλημα των πολιτικών της ήσσονος προσπάθειας όμως που προώθησαν και τήρησαν ευλαβικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μπόλιασε δύο γενιές.

Το δημόσιο με την γραφειοκρατία του ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν θέλησε να το μειώσει αφού ήταν μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων και άφηνε πάντα τεράστια αποθέματα πελατειακών σχέσεων στους κομματικούς οργανισμούς.
Αυτή την γραφειοκρατία την πληρώσαμε (και δυστυχώς την πληρώνουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να την πληρώνουμε στο μέλλον) πολύ ακριβά αφού τα κονδύλια που δεν απορροφήθηκαν για να καταστήσουν την χώρα ανταγωνιστική δεν ξανάρχονται πίσω ενώ από το 2013 σταματούν ΟΛΕΣ οι κοινοτικές εισροές στην χώρα μας...

Από το 2013 η Ελληνική οικονομία πρέπει ΜΟΝΗ της , χωρίς εξωτερική βοήθεια ,να δημιουργεί ΔΟΥΛΕΙΕΣ (μήπως μειωθεί η ανεργία) , να παράγει ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (μήπως βελτιώσουμε την σχέση χρέους/ΑΕΠ) και να εξαγάγει περισσότερα από ότι εισάγει.


Πιστεύει άραγε έστω ΕΝΑΣ αναγνώστης ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι πολιτικοί από το 1981 μέχρι σήμερα με τον πακτωλό των χρημάτων της Ε.Ε θα το καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε ΤΡΙΑ (3) χρόνια;;;

Αν τα καταφέρει ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να θεωρείται ο μεγαλύτερος πολιτικός στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να πίνουν νερό στο όνομά του.

Το κακό είναι ότι στην παραπάνω παράγραφο σταματούν οι "κερδοσκόποι" .
ΔΕΝ πιστεύουν ότι μία οικονομία σε ύφεση , με χρέος που υπερβαίνει το 120% του ΑΕΠ , που εισάγει τρείς φορές περισσότερα από ότι εξάγει , που το δημόσιο είναι υδροκέφαλο και υπεράριθμο , μπορεί να αλλάξει πορεία σε τρία χρόνια...

Γιαυτό και τα Spreads σήμερα (αυτή την στιγμή...)πήραν την ανηφόρα και βρίσκονται στις 359 Μ.Β...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανείς λογικός, ορθολογιστής ή όπως αλλιώς τέλος πάντων πέστε τον δεν θα μπορούσε αγαπητέ αρθρογράφε να σου πει ότι έχεις άδικο στα όσα γράφεις.

Εγώ ως ΕΛΛΗΝΑΣ δικαιούμαι νομίζω να προσθέσω την εξής φράση, "ο Α.Γ.ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ κατέστρεψαν την σύγχρονη Ελλάδα".

Οι Ιταλοί καταδίκασαν πρωην πρωθυπουργούς τους, εμείς θα τολμίσουμε να το κάνουμε? Ή τελικά όλη αυτή η συμμωρίτες με την παρέα τους ελέγχουν τα πάντα σ αυτή τη χώρα?

Τελειώνοντας, αφού η μόνη λύση είναι η έξοδος από το ΕΥΡΩ (τρομάρα μας....θελαμε ΕΥΡΩ) και αφού μόνο αυτό μπορούν να κάνουν, γιατί δε το κάνουν άμεσα να τελειώνουμε?

Οι Άγγλοι τελικά μόνο μαλάκες δεν ήσαν που δεν το υιοθέτησαν.

Ένας Έλληνας

Ανώνυμος είπε...

@11.45
Ένα σχόλιο μόνο για την Αγγλία:
Όταν επινοήθηκε η ιδέα της ΟΝΕ στις αρχές τις δεκαετίας 1990 η Αγγλία είπε "μέσα". Δέχτηκε τότε μια μεγάλη συντονισμένη επίθεση από τις "αγορές" η οποία είχε μάλιστα προαναγγελθεί!!
Το αποτέλεσμα ήταν να κατρακυλήσει η λίρα και να εγκαταλείψει την προσπάθεια.