Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Απο τον Ασεμπίγιο στον Στρος Καν -7 μήνες κυβερνητικού αυνανισμού!

 Του Βασίλη Μπόνιου

Μόλις ο Γιώργος ανέλαβε την εξουσία, φώναξε τον διάσημο αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο που άλλαξε το πρόσωπο της Βρακελώνης και τον περιέφερε στην άθλια Αθήνα μας.

Τους βλέπαμε και μεις οι χαχόλοι στις τηλεόράσεις μας , τον Γιώργο, τον Ασεμπίγιο, την Μπιρμπίλη, τον Γερουλάνο και παθαίναμε τη πλάκα μας.

Για την ακρίβεια δεν πιστεύαμε οτι ο Θεός έβρεξε ξαφνικά τόση ευτυχία και προκοπή σε τούτο το βαλκάνιο οικόπεδο.

Κοιτάζαμε τους κακομούτσουνους μετανάστες στην Ομόνοια και απορούσαμε πως...
...είναι δυνατόν αυτοί οι ποταποί, να κάνουν τζόκινγκ δίπλα μας στο κοσμοπολίτικο παραλιακό τόξο- απο το Νέο Φάληρο του Γιαννάκη Αλαφούζου που φιλοξενεί στις εκπομπές του τον υπόκοσμο της οικονομίας- εως το Σούνιο.

Πανηγυρίζαμε που επιτέλους είχαμε εκλέξει τους σωστούς ανθρώπους, με όραμα , φαντασία και κυρίως ικανότητες να κυβερνήσουν τη χώρα και ν αφήσουν το σημάδι τους στην ιστορία.

Ο πρωθυπουργος μας, αποφασιστικός σας τον Μπλεκ, υποσχόταν οτι θα πατάξει την ανομία και θα τιμωρήσει τα καθάρματα, πολιτικά και επιχειρηματικά, που καταληστεύουν τον τόπο δεκαετίες τώρα.

Εβγαινε στις τηλεοράσεις και ο καθηγητής Μυστήριος Χάρης Καστανίδης, και μας διαβεβαίωνε οτι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της κι οχι σ αυτό του Μητσοτάκη, του Καλλίνικου και του Σανιδά. Για να το λέει το αγόρι μας, ο Καστανίδης, κάτι θα ξέρει σκεφτόμασταν. Αλλωστε ο Χάρης, είναι δυναμικός, μπριόζος και με ευφράδεια λόγου.


Ο καιρός περνούσε και η εικόνα του Ασεμπίγιο μπερδεύονταν γλυκά μ εκείνες τις θολές απο το παρελθόν. Τότε που ο Καραμανλής σας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σφυροκοπούσε τη διαπλοκή, τον Αρχιερέα της και τους νταβατζήδες.

Παρότι ως γλυκούλης χοντρούλης, ήταν ευκολο να τον πάρεις στο ψιλό, μέσα μας είχαμε την ελπίδα, οτι ο μπαγάσας το εννοεί.

Σήμερα ο δυστυχής Καραμανλής, απαξιωμένος απο τους νταβατζήδες- μέχρι το κινητό του έβαζαν σε συνακρόαση- χτυπιέται μόνος ανάμεσα σε γυμναστήρια και κοψίδια, πολεμώντας τον δαίμονα εαυτόν, την ώρα που η γλυκιά Νατάσσα δίχως περιττά κιλά, εμφανίζεται όλο και πιο αέρινη στο δρόμο για το "Λαικό".

Θέλω να πω Γιώργο μου, πως αν ο Καραμανλής προκαλώντας λύπηση πλέον καταφέρνει ακόμη να ζει ανάμεσά μας, πολύ αμφιβάλλω αν για σένα θα υπάρχει αυτή η επιλογή.

Δεν είναι το ΔΝΤ φίλε μου που μας ενοχλεί. Είναι η ανεντιμότητα που εμπεριέχει ο τρόπος που (δεν) κυβερνάς τη χώρα μας.

Οταν οι πολίτες σου πετάνε κατάμουτρα οτι πρέπει να πάνε φυλακή τα ξιπασμένα καθάρματα, εσυ με ποιο δικαίωμα σφυρίζεις κλέφτικα και εμφανίζεσαι δίπλα στους Παγκαλοσηφουνάκηδες;

Πόσο μαλάκες μας περνάς ρε συ Γιώργο;

Τι έγινε η πάταξη της ανομίας που μας υποσχέθηκες; Μήπως ήταν κι αυτό μια εικονική πραγματικότητα σαν τον Ασεμπίγιο;

Μπορείς να μου πεις ρε συ Γιώργο, πως απο τον Ασεμπίγιο κατέληξες λιπόθυμος στην αγκαλιά του Ντομινίκ Στρος Καν;

Πως έκανες αυτό το μαγικό ρε συ Γιώργο-λεφτά υπάρχουν και μαλάκες επίσης (όλοι εμείς)-Παπανδρέου;

Δώσε μας παληκάρι μου, τη συνταγή του κυβερνητικού αυνανισμού σας, ώστε να μπούμε κι εμείς γλυκά στη φαντασίωση.

Ρε συ Γιώργο, μην μας αφήνεις στην απ έξω.

Αν μέσα στο κανό σου κουβαλάς κάνα ανεβαστικό σταφ, μην γίνεσαι μοναχοφάης.

Δώσε και σε μας καμιά τζούρα μπας και μοιραστούμε την ομαδική σας φρενίτιδα ευτυχίας. Είναι μια λύση να πλακωθούμε στους μπάφους.

Πότισέ  μας με χάπια ανεβαστικά, ώστε ν αρχίσουμε να κελαηδάμε ευτυχισμένοι ύμνους στο αγαπημένο ΔΝΤ, να στέλνουμε φιλιά στον Χριστοφοράκο, στον Καραβέλα και στον γίγαντα Μαντέλη που κυκλοφορεί αμέριμνος  στη Πανεπιστημίου.

Γιώργο, μην μας αφήνεις στην επ έξω, γαμώ την παραισθησιογόνα κυβέρνησάρα σου.

Εντάξει ξέρω οτι μας ραντίζεις κάθε τόσο με ηλιθιοδίνη- με κάτι περίεργα αεροπλανάκια που πετάνε πάνω απο τον ουρανό της Αθήνας -αλλά βλέπεις οτι ακόμη δεν μας έχεις εξοντώσει ολοκληρωτικά.

Απλά βάλε μας στο τρυπάκι της μαγικής κυβερνητικής σου τέχνης. Δίδαξέ μας τα μυστικά του ταμπεραμέντου σου.

Δείξε μας οτι πίσω απο την εικόνα του Αυνανισμού δίχως εκσπερμάτωση που αναδύει η κυβέρνησή σου υπάρχει σχέδιο, υπάρχει σκέψη, υπάρχει κυβερνητική διάνοια.

Δεν μας ενδιαφέρει αν χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία.

Πες μας μόνο οτι το κάνεις με σχέδιο, με στρατηγική, οτι γνωρίζεις που σκοπεύεις να μας πας.

Εστω κι αν ο προορισμός είναι το παγόβουνο.

Σημείωση> Οι Ελληνες πολίτες, όλοι εμείς, είμαστε πολύ μαλάκες τελικά. Μόνο ένας μαλάκας λαός θα επέτρεπε μετά απο τόσα δεινά να βρίσκονται ακόμη στη ζωη δύο κόμματα που ονομάζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: