Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εμπρός Λάε μην σκύβεις το κεφάλι...

Μεγαλειώδεις οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ...

Στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Περί τους 8.000 διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και στην οδό Αμαλίας.

Από την οδό Σταδίου ξεκίνησε πορεία 3.000 διαδηλωτών,  που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ προς τη πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.
Την ίδια ώρα 900 άτομα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές, κινούνταν από τα Προπύλαια επίσης προς την πλατεία Συντάγματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Ιδού το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης: Ή παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε.
» Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων το δίλημμα και να προχωρήσουν στην ανάκαμψη του κινήματος. Γιατί μόνο αυτή η ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ανάκαμψη της οικονομίας σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ επισήμανε ότι...
«η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που σημαίνει διάλυση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλισης, δεν είναι μονόδρομη επιλογή. Μπορεί να αποτραπεί αν οι εργαζόμενοι βγουν στο δρόμο και έχουν κάθε δικαίωμα, κάθε δίκιο να το κάνουν.

 Η επιλογή της κυβέρνησης μπορεί να αποτραπεί. Και δεν έχει καμία δικαιοδοσία, τη λαϊκή εντολή που πήρε πριν από έξι μήνες, να την εκχωρεί σε τεχνοκράτες του ΔΝΤ που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και υπαγορεύουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στον Υπουργό Εργασίας. Πρόκειται για μια εκτροπή που αφορά το δημοκρατικό μας πολίτευμα και δεν πρέπει να την επιτρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: