Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ακόμα και σήμερα οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης διαχειρίζονται πακτωλούς δημοσίου χρήματος με υπουργικές υπογραφές.

Πρακτικά εξεταστικής Siemens:

Ο κύριος Σπανουδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Του οργανισμού δηλαδή με το μέγιστο δυνατό διαφημιστικό ή “χορηγικό” προϋπολογισμό. Διαβάστε με προσοχή την κατάθεση του (μετά τον κύριο Καπράλο).

Ο κύριος Σπανουδάκης είχε “ξεχάσει” ότι συναντήθηκε με τον Χριστοφοράκο, αλλά στην πορεία “θυμήθηκε” ότι τον συνάντησε ΔΕΚΑΔΕΣ φορές.

Ο κύριος Σπανουδάκης διορίστηκε στον ΟΠΑΠ με υπογραφές του κυρίου Γερουλάνου (θα τα πούμε και γι’ αυτόν) αλλά και του κύριου Παπακωνσταντίνου (ο οποίος όλως τυχαίως είχε ξεχάσει και αυτός την συνάντηση του με τον κύριο Χριστοφοράκο). Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Προς Θεού, κάποιος πρέπει να τους σταματήσει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Κύριοι συνάδελφοι, κατ’ αρχήν έχω ένα έγγραφο να αναγνώσω από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από την Εισαγγελία. Είναι ένα έγγραφο που εστάλη από το Διοικητικό Τμήμα προς τον Εφέτη ειδικό ανακριτή Αθηνών κ. Χασιώτη για την ποινική δίωξη κατά Νικολάου Ζαγοριανού. Κοινοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον Προϊστάμενο Επιθεώρησης Δικαστηρίων, στη Βουλή των Ελλήνων, στην Εξεταστική Επιτροπή και λέει τα εξής:.......


«Εν συνεχεία της υπ’ αριθμ. 702/11-12-2009 πορισματικής προτάσεως του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Αναστασίου Κανελλόπουλου σας διαβιβάζουμε προς συσχέτιση στη δικογραφία, λόγω  συναφείας (άρθρο 129 Α Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) το υπ’ αριθμ. Αρείου Πάγου 8917-5/2000 έγγραφο της Εξεταστικής  Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS στο σύνολό της, που συνεκρότησε η Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με το οποίο αποδίδονται ευθύνες στον ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Ζαγοριανό για την κατάχρηση εξουσίας».

Είναι προφανές ότι απ’ αυτό το έγγραφο μοιάζει η  Εξεταστική Επιτροπή κι η δραστηριότητά της να λαμβάνονται υπ’ όψιν από τις δικαστικές Αρχές και αυτό εγώ κατ’ αρχήν το κρίνω ως θετικό, αλλά δεν νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω συζήτησης. Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα, να προχωρήσουμε στην εξέταση του μάρτυρα. Ουδείς συνάδελφος απ’ ό,τι βλέπω, θέλει το λόγο.

Παρακαλώ να προσέλθει  ο μάρτυς.

(Στο σημείο αυτό προσέρχεται ο μάρτυς κ. Σπυρίδων Καπράλος)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Κύριε μάρτυς, αν θέλετε πείτε μας το όνομά σας, το επώνυμό σας, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και την ιδιότητά σας.

ΜΑΡΤΥΣ (Σπυρίδων Καπράλος): Καλησπέρα σας. Λέγομαι Σπύρος Καπράλος του Ιωάννη. Η διεύθυνση κατοικίας μου είναι Δαβάκη 23, Φιλοθέη. Η σημερινή μου ιδιότητα είναι Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Μπορείτε να ορκιστείτε; Έχετε κάποιο κώλυμα να ορκιστείτε;

ΜΑΡΤΥΣ (Σπυρίδων Καπράλος): Κανένα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Παρακαλώ λοιπόν να ορκιστείτε: «Ορκίζομαι να πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ή να αποκρύψω οτιδήποτε».

ΜΑΡΤΥΣ (Σπυρίδων Καπράλος): Ορκίζομαι, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Νικητιάδης): Κύριε μάρτυς, μπορείτε μέσα σ’ ένα μικρό διάστημα τριών ως πέντε λεπτών ή όσο χρειάζεστε εσείς να μας πείτε πώς συσχετίζεστε εσείς με την υπόθεση που διερευνούμε, την υπόθεση SIEMENS, το περίφημο σκάνδαλο, τις εταιρίες που ενεπλάκησαν, προκειμένου να γίνουν συναλλαγές προς εξυπηρέτηση πράξεων που πιθανότατα θα χαρακτηριστούν κι από μας τουλάχιστον με βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, αλλά σε κάθε περίπτωση διερευνώνται και από την κοινή ποινική δικαιοσύνη; Να μας πείτε με δυο λόγια ό,τι μπορείτε γύρω απ’ αυτό το θέμα και στη συνέχεια οι συνάδελφοι θα σας θέσουν ερωτήσεις.

Διαβάστε όλα τα πρακτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: