Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Λίστες ραντεβού και δώρων

thumb


Tα στοιχεία που δημοσίευσε το «Π» αποτελούν μια κωδι­κοποίηση όσων περιέχονται στο ημερολόγιο της γραμματέως του Χριστοφοράκου για συγκεκριμένη περίοδο (1999-2005) και περιγράφουν σαφέστα­τα δύο πράγματα:
 
Πρώτον, ότι ο προθάλαμος του ισχυρού άν­δρα της Siemens ήταν έως έναν βαθμό κέντρο παραγγελιών και αποστολής μικρών ή με­γάλων δώρων στην πολιτική και άλλη πελατεία του.
Δεύτερον, ο Χριστοφοράκος διατηρούσε άψογες και ισότιμες σχέσεις με εκπροσώπους και των δύο μεγάλων κομμάτων, ανεξάρτητα από το ποιο από τα δυο βρισκόταν στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.
Στα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το....
«Π» βλέπουμε αναλυτικά και ταξινομημένα κατά πρόσωπο τα ραντεβού του Μιχάλη Χριστοφοράκου με πολιτικούς στη διάρκεια της επταε­τίας, κατά την οποία ο τότε ισχυρός άνδρας της Siemens μοίραζε τα 100 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες προκειμένου η εταιρεία του να παίρνει δου­λειές του ελληνικού Δημοσίου.
Οι λίστες αυτές με τις συναντήσεις, όπως και αυτές με τα «δωράκια» που έδινε ο Χριστοφοράκος, προφανώς δεν μπορούν να μας πουν την αλήθεια για τις μίζες και πώς αυτές μοιράστηκαν, ούτε βέβαια ενοχοποιούν όλους όσοι είχαν επαφές μαζί του. Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι οι μίζες θα ήταν δυνατόν να περιέχο­νται σε ένα... ημερολόγιο. Είναι όμως ενδεικτικές για το ποιες ήταν οι «ιδιαίτερες και ξεχωριστές» σχέσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: http://www.topontiki.gr/Articles/view/6891

Δεν υπάρχουν σχόλια: