Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ο «Γαλανόλευκος Φάρος»

«Οπου και να πας θα σε ακολουθώ» είναι το σύνθημα που ζητωκραυγάζουν τα μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου», που ακολουθούν και εμψυχώνουν σε κάθε παιχνίδι τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές. Με αυτό το σύνθημα, την ελληνική σημαία και τύμπανα ανά χείρας έφυγαν τα γκρουπ του συλλόγου των Ελλήνων Φιλάθλων της εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ στη Νότια Αφρική.
«Η Εθνική είναι η αγάπη μας» λέει, γεμάτος πάθος, ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Φλέκκας και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά τις οικογένειες στα γήπεδα και να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους. Για εμάς η Εθνική αλλά και τα ταξίδια κοντά της είναι τρόπος ζωής. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου 3.000 μέλη και ευελπιστούμε να γίνουμε ακόμη περισσότερα».
Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά, όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται η έδρα του. Αφορμή στάθηκε η επιτυχία της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η κατάκτηση του EURO το 2004. Τα μέλη του είναι αυτοί που κάνουν τα γήπεδα όλου του κόσμου να....
σείονται από τους πανηγυρισμούς και τα συνθήματα κάθε φορά που σκοράρει η ομάδα μας.
«Από το 2004 αποφασίσαμε πως εδώ στα Χανιά θα υπάρχει πάντοτε το σπίτι της εθνικής Ελλάδας. Θα υπάρχει πάντα ένας σύλλογος που θα στέκεται δίπλα στις προσπάθειες που κάνουν οι αθλητές μας, όπου κι αν αγωνίζονται. Η φωνή των Χανίων δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ να τραγουδάει για τα εθνικά μας χρώματα» τονίζει με καμάρι ο κύριος Φλέκκας, ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Μουντιάλ. «Θα κατέβουμε στη Νότια Αφρική 500 άτομα. Αρκετοί θα πάρουν μαζί τους όλη τους την οικογένεια. Κάποιοι θα έρθουν από το Βέλγιο, την Αμερική και τη Γερμανία για να βρεθούμε όλοι μαζί στις κερκίδες και να τραγουδήσουμε τον εθνικό μας ύμνο».
Ο «Γαλανόλευκος Φάρος» έχει διασφαλίσει για τα μέλη του τις καλύτερες δυνατές τιμές για το ταξίδι. «Πάντα καταφέρνουμε να ακολουθούμε τους αθλητές με μειωμένες τιμές. Αλλωστε τα ταξίδια μας προγραμματίζονται μήνες πριν» εξηγεί ο κύριος Φλέκκας, ο οποίος έχει αφιερώσει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στον σύλλογο. «Με ευχαριστεί να ασχολούμαι με τον “Ελεύθερο Φάρο”. Ανταμοιβή μου είναι οι νίκες αλλά και η ζεστή χειραψία των παικτών κάθε φορά που συναντιόμαστε. Ολα τα παιδιά της Εθνικής εκτιμούν το γεγονός ότι είμαστε διαρκώς κοντά τους».
Το ότι η Ελλάδα συμμετέχει δεύτερη φορά, ύστερα από αρκετά χρόνια, σε διοργάνωση Μουντιάλ κάνει τα μέλη του συλλόγου υπερήφανα. «Δεν έχει σημασία η νίκη. Ακόμη και το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ είναι πολύ σημαντικό. Ο αγώνας με την Αργεντινή ήταν όνειρο ζωής για όλα τα μέλη» τονίζει ο κύριος Φλέκκας και εύχεται: «Δύναμη και καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Εμείς θα είμαστε εκεί να τους εμψυχώνουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους τον εθνικό μας ύμνο».

Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: