Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κ.Παπούλιας - Η νέα γενιά,θα υποφέρει περισσότερο από όλους, καθώς «της παραδίνουμε μια χώρα που έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας»

Στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό» απέδωσε την «κύρια ευθύνη για την ελληνική παρακμή» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε το κράτος, «τον μεγαλύτερο παραβάτη» όπως είπε, να αποδείξει ότι «η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς».
«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελιξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε επίσης την ελληνική πολιτική τάξη «να κάνει τη δημοκρατία να λειτουργήσει, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με αλλαγές που δεν έγιναν για δεκαετίες, στις οικονομικές και διοικητικές δομές, στη σκέψη και στις στάσεις ζωής».
Ο κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση επισημαίνοντας ότι.....
«με το ξέσπασμά της έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία, αυτός που ξεκίνησε το 1974».

Τόνισε δε ότι παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, «η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς, στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και καταστροφικές».

Η νέα γενιά, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα υποφέρει περισσότερο από όλους, καθώς «της παραδίνουμε μια χώρα που έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας» και υπογράμμισε ότι «το λιγότερο που της οφείλουμε είναι να της διασφαλίσουμε καλύτερη παιδεία, ένταξη στην παραγωγή, να της δώσουμε προοπτική και επομένως, να δώσουμε προοπτική στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: