Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: Δεν μπορούμε από τη μία να σώζουμε τις τράπεζες και από την άλλη...

 ... να λέμε θα παγώσουμε τους μισθούς και συντάξεις. 
 
 Διαβάστε τι έλεγε στις 25.9.2009 ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορώντας την Ν.Δ ότι σώζει τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες στη Ν. Υόρκη της συνεδρίασης του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την οποία απασχόλησαν δύο μεγάλα ζητήματα: Της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης. Μετά την συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

-    «Αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σε ένα πολύ απλό στόχο. Το στόχο να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, να πάμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, σε μια νέα συμφωνία, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη, με το περιβάλλον».

-    «Αυτό σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις και για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας και των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και απ' την άλλη, να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία».

-    «Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των Επιτροπών, αλλά θα έλεγα και όλων των... προοδευτικών σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο και τα βάρη θα πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα, άρα και τη βιωσιμότητα».


...είναι και αυτό έργο ΠΑΣΟΚ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ;
Σιγά το δύσκολο!
Ο φανατικός πρασινοφρουρός Σάλλας της τράπεζας Πειραιώς έχει διευθύνοντα σύμβουλο των Προβόπουλο και αναπληρωτή τον Πανταλάκη.
Ο Προβόπουλος γίνεται Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Πανταλάκης Διοικητής της κρατικής Αγροτικής.
Ο Παπανδρέου χαρίζει στο Σάλλα την κρατική Αγροτική Τράπεζα (που έχει τα ακίνητα) μαζί με το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (που έχει τα μετρητά).
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΣΑΛΛΑΣ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ.
Μήπως κακώς καταργήθηκε το Γουδί;

George είπε...

Εχετε ακουστα για τους καινουργιους "οικολογικους" φορους?

Οι (θελω να πιστευω λιγοστοι) κυριοι των ΜΜΕ που γνωριζουν τα πραγματα απο μεσα δεν ενημερωνουν για το οτι η απατη της κλιματικης αλλαγης, (οι ολιγαρχες ονειρευονται τον ιδιο καιρο χειμωνα καλοκαιρι στις στεγανοποιημενες πολεις κρατη που σχεδιαζουν για τις επομενες γενιες), χρησιμοποιειται ως μοχλος πιεσεως και αποπροσανατολισμου του κοινου για την προωθηση φορολογιας καθε ανθρωπινης δραστηριοτητας με την καταταξη του διοξειδιου του ανθρακος στα τοξικα αερια. Σου λεει κυριε αφου αναπνεεις μολυνεοις τον αερα μας οποτε πληρωνε...