Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

George i love you...είσαι εθνικός ήρωας αγορίνα μου!!!

Τα πήραμε τα συχαρίκια  από την τρόικα, ο κύριος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του αφού έχουν ρουφήξει το αίμα του Ελληνικού λαού με το καλαμάκι, σε λίγο θα μας παρουσιαστούν και σαν εθνικοί ήρωες.
Έλα αγόρι μου πάμε λίγο γερά!!!
Τι έμεινε ακόμα; κάτι λίγα ασημικά και ξεμπερδέψαμε!!!

Διαβάζουμε στο Έθνος:

Περνάμε τις εξετάσεις της τρόικας...

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι "εξετάσεις" της κυβέρνησης ενώπιον της τρόικας των ελεγκτών, οι οποίοι είχαν μια τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου. Αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο.
Η τρόικα θα επιδώσει την προσεχή Δευτέρα ένα πρώτο απολογιστικό κείμενο στον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα συντάξουν μια έκθεση προόδου, την οποία θα αποστείλουν στις Βρυξέλλες (έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), στη Φρανκφούρτη (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και στην Ουάσινγκτον (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).
Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση και τα πορίσματα, που θα ακολουθήσουν από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να δοθεί στις 13 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα ενημερώθηκε ότι ο προϋπολογισμός υλοποιείται κανονικά και οι κίνδυνοι που υπάρχουν έχουν αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, τα επόμενα βήματα θα αφορούν τον "Καλλικράτη", την εξυγίανση του ΟΣΕ και το...
άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων".

Ειδικά για τα "κλειστά επαγγέλματα", αναμένεται να υπάρξει έως το τέλος του έτους ένα νομοσχέδιο-σκούπα για την πλήρη απελευθέρωσή τους συνολικά. Όσον αφορά στην υλοποίηση του μνημονίου, το στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και επικαιροποίηση των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας και όχι άνοιγμα νέων θεμάτων.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι ελεγκτές της τρόικας είχαν πλειάδα συναντήσεων με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, την Τράπεζα της Ελλάδος και φορείς, και συνέλεξαν στοιχεία για το κατά πόσον υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Μάιο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι το περιεχόμενο της αναφοράς της τρόικας θα είναι θετικό, καθώς όλες οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

Πάντως, στο κείμενο αναμένεται να επισημαίνεται ότι παραμένουν δημοσιονομικοί κίνδυνοι και κυρίως στο σκέλος των εσόδων, τα οποία υστερούν σημαντικά έναντι του ετήσιου στόχου.

Ενώ, θα ζητείται η επιτάχυνση ορισμένων κινήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών στις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες του δημοσίου.

Ο επόμενος έλεγχος από το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας προσδιορίζεται χρονικά για τα τέλη Οκτωβρίου.

Στη νέα επίσκεψή τους, θα έχουν στη διάθεσή τους και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, στο οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι δεσμεύσεις για το επόμενο έτος και τα αποτελέσματα που θα έχει η υλοποίησή τους ως προς τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου, η Μητσοτάκη και ο Καρατζαφέρης μας εύχονται "γκαλό κουράγκιο".

http://lamogios.blogspot.com