Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η ΕΡΤ στον ανύπαρκτο τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, απασχολεί 15 μονίμους υπαλλήλους!!

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή Αχαίας Νίκου Νικολόπουλου ο Υπουργός Πολιτισμού αναφέρει ότι στον μεν ραδιοφωνικό σταθμό της Ε.ΡΑ. της Πάτρας εργάζονται 30 μόνιμοι υπάλληλοι και ένας συμβασιούχος,στον δε τηλεοπτικό σταθμό(!!!) 15 μόνιμοι και ένας συμβασιούχος.
«Προφανώς το πολιτικό ενδιαφέρον μου δεν επικεντρώνεται στην ανάγκη ανθρώπων να εργαστούν και να ζήσουν τις οικογένειες και τους εαυτούς τους. Αφορά στην πρακτική που εφαρμόζει η Ε.Ρ.Τ στο θέμα των προσλήψεων γιατί όσο καλοπροαίρετα και να θέλει να το δει κανείς, μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων για τα δεδομένα της Πάτρας και τις ανάγκες σε δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό. Δηλαδή πόσοι δημοσιογράφοι, πόσοι εικονολήπτες και τεχνικοί χρειάζεται να πληρώνουν οι πολίτες για την ενημέρωσή τους;», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Πιο μυστηριώδη, όμως, χαρακτηρίζει ο Αχαιός Βουλευτής....
την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Ν. Νικολόπουλου για τον μισθό του προέδρου της Ε.Ρ.Τ, ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, καθορίζεται με διατάξεις, ανώτατο όριο και πρόσθετων αμοιβών, οι οποίες έχουν εφαρμογή και στις αμοιβές του προέδρου της Ε.Ρ.Τ.
«"Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω" μας λέει ο κ. Γερουλάνος. Αλλά δεν μας λέει πόσα… Πόσα χρήματα παίρνει ο πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. Πόσο…μικρός δηλαδή είναι ο μισθός του λόγω της οικονομικής κρίσης; Χίλια πεντακόσια, 2.000, 3.000 ευρώ, πόσα τέλος πάντων πληρώνουμε στον πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ; Κρατικό μυστικό είναι; Ή μήπως δεν κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος τι ρωτάμε;»… δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος εξηγώντας ότι θα επανέλθει στο θέμα με νέα ερώτηση.

http://online-pressblog.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: