Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΥΠΕΞ:«Απαράδεκτη εγκληματική ενέργεια» ο θάνατος του Αριστοτέλη Γκούμα

Με καθυστέρηση το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τον θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα από τρείς Αλβανούς.

«Απαράδεκτη εγκληματική ενέργεια» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα την Πέμπτη από ομάδα τριών Αλβανών.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας, «σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρείχαν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές στην Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, ο Αριστοτέλης Γκούμας, 35 ετών, Έλληνας ομογενής, κάτοικος Χειμάρρας Αλβανίας τραυματίστηκε εκουσίως θανάσιμα χθες το βράδυ μέσα στην πόλη της Χειμάρρας.
Πρόσθεσε....
πως «απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες όπως αυτή, έχουν σκοπό να διεγείρουν εθνοτική ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας» και τόνισε πως «πρέπει να είναι καταδικαστέες από το σύνολο της αλβανικής κοινωνίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της». Παράλληλα ζήτησε από την αλβανική κυβέρνηση να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, η οποία, όπως επισήμανε, θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Καταλήγοντας εξέφρασε τα συλλυπήτηρια της ηγεσίας του υπουργείου στους οικείους του θανόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: