Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πλησιάζουν οι καιροί της ελπίδας, τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Σε πλήρη αναδίπλωση των τακτικών της επιλογών, πέρασε η κατοχική συμμαχία ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΜΜΕ μετά την έναρξη από το Πατριωτικό Μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, της υλοποίησης της πρώτης φάσης, του ανένδοτου αγώνα. Πανικόβλητη η κυβέρνηση παίρνει πίσω το θέμα του πετρελαίου από τη μία πλευρά. Καθαρά γκεμπελίστικου τύπου μαύρη προπαγάνδα από ορισμένα ΜΜΕ. Το ΠΑΜ γιγαντώνεται, πλησιάζουν οι καιροί της ελπίδας, τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Το μήνυμα του Πατριωτικού Μετώπου που επαναλαμβάνεται σχεδόν κουραστικά τους τελευταίους μήνες, «να πάρει δηλαδή ο λαός της υπόθεσή του στα χέρια του και να περάσει στην αντίσταση κατά της κατοχικής συμμαχίας ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΜΜΕ», έχει περάσει πια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Από άκρου σε άκρη από ολάκερη την Ελλάδα, κατά εκατοντάδες οι πολίτες γίνονται μέλη του ΠΑΜ, θέτοντας τον εαυτό τους στη διάθεση του Κινήματος, μετά την σαφή και κάθετη αντιπαράθεση του Πατριωτικού Μετώπου με τον κύριο εκφραστή της «νέας τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης» κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Την ίδια ώρα, και αμέσως μετά την......
κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «ΓΑΠ είσαι ανεπιθύμητος» της Θεσσαλονίκης, οι νεοταξίτες που κυβερνούν τον τόπο κάνουν την πρώτη τους αναδίπλωση, ανακοινώνοντας την άρση του μέτρου της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Και αυτό φυσικά, αμέσως μετά την άφιξη κλιμακίου στελεχών του Πατριωτικού Μετώπου το πρωί της Κυριακής 12/9 στη Φλώρινα, για την οργάνωση συγκεκριμένης και συγκροτημένης αντίδρασης κατά του μέτρου αυτού που καταδίκαζε σε θάνατο τους κατοίκους της ακριτικής αυτής πόλης.

Αυτή η τεράστιας σημασίας νίκη -  αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας του Πατριωτικού Μετώπου την οποία φυσικά δεν περιμένουμε από τα ΜΜΕ να μας την χρεώσουν – είναι και η πρώτη μας σημαντική νίκη, στον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του λαού μας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μας τις οποίες αναμένουμε να διασταυρωθούν, ο κ. Παπανδρέου, επανεξετάζει το ενδεχόμενο να «αντικαταστήσει τον κεντροαριστερό, ελληνόφωνο δικηγόρο» τον οποίο διόρισε ως Πρόεδρο της ΔΕΘ. Κινήσεις οι οποίες δείχνουν από τη μία πλευρά πόσο αδύναμο είναι το πολιτικό αυτό σύστημα που στήθηκε πάνω σε μια συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και από την άλλη φυσικά, «φωνές λογικής και ψυχραιμίας» η οποίες συστήνουν πια καθαρά αναθεώρηση της συνολικής νεοταξίτικης πολιτικής του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του.

Σε σχέση με τις απαξιωτικές αναφορές μερίδας των ΜΜΕ, για την υποδοχή του κ. Παπανδρέου με τα «παλιά μας τα παπούτσια», δηλώνουμε ως ΠΑΜ, πως δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό την αντιμετώπιση την οποία θα έχουμε και όλα είναι αναμενόμενα από τον απόλυτα ελεγχόμενο χώρο των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ.

Να προσθέσουμε όμως εδώ εκ των πραγμάτων και μερικές παρατηρήσεις οι οποίες σχετίζονται με τον ρόλο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των ελληνικών.

Η πρώτη αφορά στη ρήση του γέροντος αμερικανού φιλοσόφου Νοάμ Τσόμσκυ ο οποίος εδώ και καιρό έχει παρομοιάσει τους σύγχρονους δημοσιογράφους – όχι φυσικά όλους – «ως τους Ιησουίτες καλόγερους των conquistadores (κατακτητών) οι οποίοι προετοίμαζαν το έδαφος των σφαγών των ινδιάνων της λατινικής Αμερικής, στους στρατιώτες του Κορτέζ και του Σαλαζάρ».

Η δεύτερη παρατήρηση, έχει να κάνει από την εμπειρία της επίσκεψής μας στην Αργεντινή. Και εκεί τα καθεστώτα Ραούλ Αλφονσίν (σοσιαλιστικό), Κάρλος Μένεμ (νεοπερονιστικό) και Φερνάντο Ντελ Ρούα (φιλελεύθερο), όσο καιρό ξεπούλαγαν την χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές στο ΔΝΤ και στους τοκογλύφους, είχαν άμεσο – και άθλιο – σύμμαχο τα ΜΜΕ του Μπουένος Άυρες. Σε αυτήν την παρατήρηση, να υπενθυμίσουμε απλώς σε κάποιους «μεγαλοδημοσιογράφους», πως όταν ο Αργεντίνικος λαός αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του, με τον Ντελ Ρουα να δραπετεύει με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, πως σήμερα η τύχη τους είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων, κονφερανσιέ σε λαϊκά πανηγύρια.

Η τελευταία μας παρατήρηση έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δημοσιογράφων που «τραβάνε το καθημερινό κουπί» για μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα και οι οποίοι έδωσαν αυτές τις μέρες μάχες για να υπηρετήσουν τη δημοσιογραφική αλήθεια και οι οποίοι φυσικά γνωρίζουν πως δεν υπήρχε τίποτε «στημένο» στην υπόθεση «ΓΑΠ-ανεπιθύμητος». Σε αυτούς τους έντιμους δημοσιογράφους στους οποίους ως Πατριωτικό Δημοκρατικό Παλλαϊκό Κίνημα και ως ελληνικός λαός στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το αύριο που έρχεται με γρήγορα μάλιστα βήματα, υπενθυμίζουμε την δήλωση του σκωτσέζου συναδέλφου τους John Swinton, ο οποίος διατέλεσε αρθρογράφος και αρχισυντάκτης, στην εφημερίδα New York Times και οποίος σε μια σύναξη δημοσιογράφων, όταν ένας συνάδελφός του έκανε μια πρόποση «στο ανεξάρτητο του Τύπου», απάντησε:

«Δεν υπάρχει κάτι, μέχρι τη σημερινή μέρα, που να χρίζει τον τίτλο «ανεξάρτητος Τύπος». Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που να τολμάει να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνετε ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν θα τυπωθεί ποτέ. 

Πληρώνομαι εβδομαδιαία για να κρατάω τις έντιμες απόψεις μου έξω από την εφημερίδα με την οποία συνδέομαι. Άλλοι από εσάς λαμβάνετε παρόμοιους μισθούς για παρόμοια θέματα και όποιος από εσάς φανεί τόσο ανόητος ώστε να γράψει ειλικρινείς απόψεις, θα βρεθεί στο δρόμο να ψάχνει για άλλη δουλειά. Αν επέτρεπα στις ειλικρινείς απόψεις μου να εμφανιστούν στην εφημερίδα μου, πριν περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες, θα έχανα τη δουλειά μου.

Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον «ανεξάρτητο Τύπο».

Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»

Αυτούς τους νέους και μαχόμενους τόσο για το μεροκάματο όσο και για τη δημοσιογραφική αλήθεια δημοσιογράφους, τους καλούμε να μην γίνουν «διαννοούμενες πόρνες» όπως έχουν ήδη γίνει αρκετοί από τους υποτιθέμενους  «μεγαλοδημοσιογράφους», χρυσές μετριότητες του επαγγέλματος και να σταθούν στο πλάι του Κινήματός μας. Γιατί το γνωρίζουμε και το γνωρίζουν πως τα όνειρα του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, κάποτε επιτέλους πρέπει να πάρουν εκδίκηση.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε σε όλους τους νεοταξίτες, συγκυβερνώντες πολιτικούς και «μεγαλοδημοσιογράφους», επειδή ζήσαμε τους σκοτεινούς καιρούς - όταν οι γονείς μας έστηναν κρυφά αφτί για να ακούσουν BBC και Ντόιτσε Βέλε για να μάθουν τι γίνεται στην Πατρίδα τους- πως δεν έχουμε καμία απολύτως ψευδαίσθηση πως, αυτοί οι μαύροι καιροί για τον λαό μας έχουν δυστυχώς επανέλθει. Οπότε, ας μην κουράζονται να επαναλαμβάνουν τις γκαιμπελίστικου τύπου γελοιότητές τους. Αν είναι ανίκανοι να μας ενημερώνουν, είτε επειδή αυτολογοκρίνονται είτε επειδή είναι κατευθυνόμενοι-πληρωμένοι, εμείς θα ξαναστήσουμε το αφτί μας στο BBC, στη Ντόιτσε Βέλε και σε όποιο εν πάση περιπτώσει διεθνές ΜΜΕ, καλύψει τις ανάγκες, τους πόθους και τα βάσανα του Ελληνικού Λαού.

Πατριωτικό Μέτωπο 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παπούτσι ρίξανε στη ΔΕΘ
Στον Τζέφρυ τον ”**φτίλα”
όμως αντί για παντοφλέ
έπρεπε να’ναι …Αρβύλα !

Ένας γιατρός το έκανε
λεβέντης Εδεσσαίος,
και είπαν όλοι οι Έλληνες
πως ήτανε ωραίος !

Τον είπανε αναρχικό
τον είπανε ρεμάλι,
μα εγώ τον λέω άστοχο
( δεν πέτυχε κεφάλι …)

Που δεν κατεύθυνε σωστά
αυτό το παπουτσάκι
κι ετσι φτηνά τη γλύτωσε
το …Αμερικανάκι !!!

Έλληνες πιάστε τ’ άρβυλα
τσαρούχια με τη φούντα
για να παλέψουμε μαζί
να φύγει αυτή η χούντα !!!

(από ανώνυμο σχολιαστή)
http://lamogios.blogspot.com