Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συνωμοσιολόγος πρωθυπουργός και με τη βούλα.

Όπως αποκαλύψαμε χθες το βράδυ (Τα κυβερνητικά non paper της συνωμοσιολογίας και η δεύτερη φάση της Αργεντινοποίησης.), τα Non papers της Ιπποκράτους αναιρούσαν το πρώτο (ακροδεξιοί) το δεύτερο (πράκτορες των κακών ξένων). Έτσι, τα δελτία που αρχίζουν νωρίς (Alter) είχαν κολλήσει στο πρώτο “επίτευγμα” με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν τους πρόθυμους καλεσμένους στο κυνήγι του Αδόλφου που ως γνωστόν πουλάει τυρόπιτες στον Άγιο Παντελεήμονα. Αντίθετα η επίσημη γραμμή που επικράτησε (την πρόλαβε το Mega) έλεγε για πράκτορες των κακών ξένων που θέλουν να πτωχεύσουν την Ελλάδα.
Επακολούθησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις όπου ο κύριος Χατζηνικολάου και η κυρία Μακρή παρουσίαζαν ως …ακροδεξιούς, ανθρώπους που έβριζαν την χούντα και τον Τσολάκογλου. Ήταν τέτοιο το φιάσκο που ο δύστυχος Πλεύρης ως ήδη καλεσμένος, αναγκαζόταν να ξορκίσει και αυτός την …ακροδεξιά που θέλει το κακό του τόπου!
Η επίσημη γραμμή εκφράστηκε σήμερα δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού που με ύφος Σέρλοκ Χόλμς, άφησε τις υπόνοιες πέρι συνωμοσιών ξένων κέντρων που θέλουν την Ελλάδα να πτωχεύσει και χρησιμοποιούν μουσάτους ως εργαλεία. Ήδη ο σκληρός πυρήνας αρχίζει να αντιμετωπίζει με δυσπιστία κλασσικές πασοκικές περσόνες όπως ο Τατούλης, ο Μίχας, ο Παπουτσής, ο Χελάκης, ο Φίλιππας Συρίγος κλπ. Ίσως αυτό σηματοδοτήσει μία στροφή στις θρυλικές εποχές του αγνού, καραφλομούστακου ΠΑΣΟΚου τις οποίες διέλυσε ο εκσυγχρονισμός (βλ. Καραφλομούστακος: Το συλλογικό ασυνείδητο της διαχρονικής ισχύος. Οι Έλληνες Σαμουράι.)
Η όλη συνέντευξη πάντως του πρωθυπουργού, εκτός από τις ερωτήσεις – πάσες και τις φαιδρότητες περί ΦΠΑ 24%, είχε ένα σημαντικότατο στοιχείο. Την συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης του Έλληνα πολίτη την οποία δυστυχώς κανείς δημοσιογράφος δεν στηλίτευσε:
Κάποιες εταιρείες είχαν ποντάρει στην πτώχευση της Ελλάδας, παρατήρησε. Αυτές οι εταιρείες τώρα χάνουν λεφτά και καλά θα κάνουν να τα χάσουν!
Ως συνήθως, ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε το όνομα της εταιρείας που είχε ποντάρει κολοσσιαία ποσά στην πτώχευση της Ελλάδας και διαστρέβλωσε την πραγματικότητα αφού αυτή η εταιρεία ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ από την κούρσα Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δεν υπάρχουν σχόλια: