Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ουρές στα πρατήρια βενζίνης

Προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, κυρίως με καύσιμα και άλλα προϊόντα, αναμένεται να δημιουργηθούν από σήμερα Δευτέρα, εξαιτίας της απόφασης των ιδιοκτητών Βυτιοφόρων και Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, που έλαβαν στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη, να προχωρήσουν σε νέα απεργία, παρά το γεγονός ότι ακόμη βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, από τον περασμένο Ιούλιο, με τη μεγάλη απεργία που είχε παραλύσει την αγορά.
Οι αυτοκινητιστές, που έχουν προαναγγείλει ότι θα κατέβουν στην Αθήνα με τα οχήματά τους, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα από τη βουλή και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ριζικές αλλαγές στο καθεστώς που διέπει το επάγγελμά τους, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το άνοιγμα των λεγόμενων "κλειστών επαγγελμάτων".
Στο μεταξύ, ουρές παρατηρήθηκαν χθες Κυριακή στα βενζινάδικα που ήταν ανοιχτά στην....
Αθήνα, καθώς οι οδηγοί ΙΧ έσπευσαν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί το καλοκαίρι, που λόγω της απεργίας είχαν "στεγνώσει" τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Πάντως οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθεί, καθώς οι εταιρίες πετρελαιοειδών θα προσπαθήσουν να εφοδιάσουν τα πρατήρια με τα δικά τους βυτιοφόρα, κάτι που δεν έγινε τον Ιούλιο, καθώς οι απεργοί είχαν εμποδίσει την έξοδο τα οχημάτων από τα διυλιστήρια.

Πλαφόν στα καύσιμα

Στην επιβολή πλαφόν στα καυσιμα με στόχο να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις με αφορμή την αυξημένη ζήτηση ενόψει της επικειμενης απεργίας των βυτιοφορέων θα προχωρήσουν τα συναρμόδια υπουργεία.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε συνεργασία με τα άλλα δύο υπουργεία - Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - θα επιβληθεί ανώτατη τιμή πώλησης (πλαφόν) στα καύσιμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν σήμερα Κυριακή στα πρατήρια πώλησης καυσίμων.

''Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών θα είναι εντατικοί, σε καθημερινή βάση και σε όλη τη χώρα. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις'' όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: