Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Νεαρός άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον λεωφορείου με Αμερικανούς στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα.
Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός επίθεσης που άσκησε ένοπλος σε αμερικανικό στρατιωτικό λεωφορείου στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Βαριά τραυματισμένος είναι τουλάχιστον ένας ακόμη επιβάτης του λεωφορείου της αμερικανικής βάσης, πιθανότατα.... και αυτός Αμερικανός στρατιώτης. Η αστυνομία συνέλαβε ως δράστη έναν άνδρα 21 χρονών καταγόμενο από το Κόσοβο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης και ο οδηγός του λεωφορείου. Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:20 τοπική ώρα (16:20 ώρα Ελλάδας) στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Ο δράστης ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι.
Σχετικά με τα κίνητρα οι αρχές δεν αποκλείουν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: