Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος και καλά θα κάνει...

H Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή το μεγάλο θέμα. 
Οι διεθνείς χρηματαγορές σήμερα αρνούνται να δανείσουν τη χώρα, περιμένοντας να χρεοκοπήσει ανά πάσα στιγμή.
Τα αφεντικά της Ευρωζώνης επίσης γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους. 
Αλλά εάν επιτρέψουν στη χώρα επισήμως την χρεοκοπία, τα κέρδη των μεγάλων γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών θα μειωθούν λόγω των τεράστιων χρεών τους οφείλονται.
Οι τεράστιες υποχρεώσεις σε ελληνικά δάνεια που ο καθένας ξέρει ότι, ποτέ δεν θα καταβληθούν θα παραμείνουν...
στα βιβλία των τραπεζών ως απλήρωτα και όχι ως ξεγραμμένα.
Η πρόταση που διατύπωσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες, κατά την πρόσφατη μυστική συνάντηση του Ecofin, είναι να κάνουν «reprofile του ελληνικού χρέος στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Η ιδέα είναι να αλλάξουν οι όροι αποπληρωμής, ώστε η αποπληρωμές που δεν μπορεί να καλυφθούν να μην καθίστανται ληξιπρόθεσμες επί μακρόν.
'Όσο οι Έλληνες δεν χρεοκοπούν, οι οφειλές θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στα βιβλία των τραπεζών, ως περιουσιακά στοιχεία που περιμένουν να συλλεχθούν, παρά ως απώλειες που ποτέ δεν θα καταβληθούν.
Έτσι, εάν οι Έλληνες δεν κληθούν να επιστρέψουν τίποτα ακόμα, δεν θα χάσουν μια πληρωμή, και οι λογιστές των τραπεζών θα είναι ευτυχείς.
Όλα τα παραπάνω το μόνο που κάνουν είναι να αναβάλουν το αναπόφευκτο..
Αργά ή γρήγορα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα υποχρεωθούν νομικά να αποδείξουν το γεγονός ότι, δισεκατομμύρια ευρώ που φαίνονται ως περιουσιακά στοιχεία με τη μορφή της οφειλής, είναι στην πραγματικότητα άνευ αξίας, επειδή η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει ποτέ αυτά τα χρήματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: