Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τελικά πτωχεύσαμε. Και λοιπόν τι έγινε;;;


Από την αρχή της συνειδητοποίησης του προβλήματος, αυτό εδώ το blog, τάχθηκε είτε υπέρ της άμεσης χρεοκοπίας, είτε υπέρ μιας αναδιάρθρωσης με γενναίο κούρεμα της αξίας των ομολόγων κατά 50% τουλάχιστον, με ταυτόχρονη επιμήκυνση του...
χρόνου αποπληρωμής και με μείωση του επιτοκίου. Ήδη από τις 4-5-2010 είχαμε πει ότι είναι «Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα.». Ήμασταν δε απόλυτα βέβαιοι ότι η ΕΕ δεν θα αυτοκτονούσε εγκαταλείποντας την Ελλάδα. Ακόμα όμως και αν μας εγκατέλειπε, τόσο το καλύτερο για μας και το έχουμε εξηγήσει κατ’ επανάληψη το γιατί.

Ολόκληρο όμως το κρατικοδίαιτο καθεστώς μας φόβιζε και μας επέβαλε το Μνημόνιο και στη συνέχεια το Μεσοπρόθεσμο, με τον εκβιασμό «Μνημόνιο ή πτώχευση». Βασικός του στόχος ήταν φυσικά να διασωθεί το ίδιο σε βάρος του λαού.

Το Μνημόνιο όμως απέτυχε και τελικά πτωχεύσαμε….
Και λοιπόν τι έγινε; Τι ήταν εκείνο το τρομερό που θα συνέβαινε;;

Αποφύγαμε την χρεοκοπία μας λέει αντίθετα ο κ. Παπανδρέου. Δεν λέει την αλήθεια  Η αλήθεια είναι ότι δεν αποφύγαμε τη χρεοκοπία, αλλά τις άμεσες συνέπειες μιας χρεοκοπίας. Δηλαδή η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, μας αντιμετωπίζει ως μια πλήρως χρεοκοπημένη χώρα. Απλά και προκειμένου να διασώσει το ΕΥΡΩ, μεταθέτει με έναν ελεγχόμενο τρόπο τις άμεσες συνέπειες αυτής της χρεοκοπίας στο μέλλον, προκειμένου να μας δώσει την χρονική ευκαιρία να επιτύχουμε στο μεταξύ ανάπτυξη και να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Αυτή την ομπρέλα δεν την είχαν, είναι αλήθεια, άλλα κράτη που χρεοκόπησαν.

Εδώ όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα και φυσικά το μεγάλο λάθος της ΕΕ. Με την απόφασή της η ΕΕ, ταυτόχρονα διέσωσε αναγκαστικά και το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό καθεστώς της διαπλοκής, το οποίο μας έφερε στο σημερινό κατάντημα και το οποίο θα συνεχίσει να εξουσιάζει την ελληνική κοινωνία, το ίδιο και απαράλλαχτο, διοχετεύοντας το όποιο χρήμα εισρεύσει στη χώρα στις ημέτερες τσέπες και όχι στις τσέπες των πολιτών για ανάπτυξη. Αμφιβάλει κανείς;;; Γι' αυτό άλλωστε πανηγυρίζει. 
Το πρόβλημα όμως αυτό θα λυνόταν αυτόματα αν είχαμε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μέσα στην οποία θα κατέρρεε το υπεύθυνο καθεστώς.
Τώρα όμως τι κάνουμε;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: