Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Θα αποκόψει το ΠΑΣΟΚ μέρος του εαυτού του;;;


Το ΠΑΣΟΚ θα ήταν το ευτυχέστερο κόμμα στο κόσμο αν ο Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία έβαζαν την Ελλάδα στην τρόϊκα. Τότε φυσικά θα ξεσήκωνε λαϊκή εξέγερση μέχρι να καταλάβει την εξουσία και στη συνέχεια και αφού θα είχε σβήσει εκ των πραγμάτων η Νέα Δημοκρατία από τον πολιτικό χάρτη, θα έκανε εκ του ασφαλούς εικονική αντιπολίτευση στην τρόϊκα για πάρα πολλά χρόνια. Όχι δηλαδή πως δεν θα εκτελούσε τις επιταγές της τρόϊκας, ίσως...
και πιο πολύ από σήμερα, αλλά δεν θα είχε το πολιτικό κόστος της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό, κάτι που θα το είχε φορτωθεί η ΝΔ και επομένως το ίδιο θα κέρδιζε την λαϊκή ανοχή για πάρα πολλά χρόνια. Εξάλλου υπάρχει και η δύναμη της προπαγάνδας του καθεστώτος. Η προπαγάνδα του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ είναι τόσο ισχυρή, που κάνει τον Γκαίμπελς να μοιάζει νηπιαγωγείο.

Δυστυχώς όμως για το ΠΑΣΟΚ, του την έφερε πολιτικά ο Καραμανλής εκεί που δεν το περίμενε. Ο κ. Παπανδρέου δεν εκτίμησε σωστά το γεγονός ότι ο Καραμανλής δεν ήταν κολλημένος με την πρωθυπουργική καρέκλα και έτσι βρέθηκε ξαφνικά με την καυτή πατάτα στα χέρια. Έκανε βέβαια από την αρχή (όπως το είχαμε επισημάνει από τότε) προπαγανδιστικές προσπάθειες με τα περί «Τιτανικού», τα περί «συστημικής διαφθοράς» κ.λ.π. για να μεγαλώσει την κρίση, ώστε να δικαιολογήσει την είσοδο στον μηχανισμό στήριξης και να έχει στη συνέχεια τα περιθώρια να κάνει εικονική αντιπολίτευση στην τρόϊκα.

Μέχρι σήμερα τα έχει καταφέρει περίφημα, αλλά τα περιθώρια στενεύουν. Η τρόϊκα έχει αντιληφθεί το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Έχει αντιληφθεί ότι τα χρήματα που δίνονται από τον μηχανισμό πάνε στην ουσία χαμένα στην μαύρη τρύπα που λέγεται κρατικοδίαιτο καθεστώς, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο μη επιστροφής τους  και τώρα ζητάει, εκτός από εγγυήσεις, να βάλει το ΠΑΣΟΚ χέρι εκεί που δεν ήθελε να αγγίξει με τίποτα. Δηλαδή στο κρατικοδίαιτο «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Τώρα η όλη υπόθεση αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον.
Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα αποκόψει μέρος του εαυτού του και θα καταφέρει ταυτόχρονα να επιβιώσει και πολιτικά, αν τα καταφέρει!!!
Αν τα καταφέρει θα πρέπει στο εξής, οι μέθοδοι και η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ, να αποτελέσουν ιδιαίτερο κεφάλαιο στο μάθημα των πολιτικών επιστημών στα πανεπιστήμια.

ΥΓ. Πάντως μην αποκλείετε την παραχώρηση εγγυήσεων προκειμένου να κερδίσει χρόνο το κρατικοδίαιτο καθεστώς. 
Ο πειρασμός της επιλογής της εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας κ.λ.π.  περιουσίας προκειμένου να γλιτώσει το κρατικοδίαιτο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα είναι μεγάλος.
Κατεβαίνουμε τη σκάλα του κακού χωρίς σταματημό.  
Μόνη μας ελπίδα είναι να μας λυπηθούν οι ίδιοι οι..... δανειστές και να βάλουν χέρι στις αντιαναπτυξιακές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: