Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με το Ισραήλ

Σύμφωνα με το ΙΝΝ
ο Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια, με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη την Κυριακή σε συνάντηση τους στη Βάση Kirya στο Τελ Αβίβ. 
Η χρονική στιγμή της διαπραγμάτευσης μπορεί και δεν μπορεί να συνδεθεί με την πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων με τη γείτονα της Ελλάδας Τουρκία.
«Χαιρετίζουμε τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση για την ταχεία συνδρομή της...
κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς Καρμέλ. Είμαστε ευχαριστημένοι με την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ σε όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας", δήλωσε ο Μπαράκ στο τέλος της συνάντησής τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα IDF.
Ο Μπαράκ πρόσθεσε ότι το Ισραήλ και το Ελληνικά έθνος είναι αρχαία έθνη που έδωσαν στον κόσμο πολιτισμό. Κοιτώντας προς το μέλλον, τα έθνη περιμένουμε να δούμε την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, των Υπουργείων άμυνας και των λαών."
Σύμφωνα με τον Μπαράκ, η συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια αντιπροσωπεύει το μέλλον της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση. "Τόσο η Ελλάδα όσο και το Ισραήλ είναι σε μια δύσκολη περίοδο στον κόσμο και πιστεύω ότι βλέπουμε ο ένας τον άλλο θετικά."
Τα τελευταία χρόνια, η IAF (Ισραηλινή Αεροπορία) έχει εκπαιδεύσει με πολλούς ξένους στρατούς, ωστόσο πρόσφατα η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Στρατού και της IDF μεγάλωσε σημαντικά.
Τον περασμένο Ιούνιο η IAF συμμετείχε σε κοινή άσκηση με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στην περιοχή της Λάρισας με UH-60 Black Hawk και Boeing AH-64 Apache ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: