Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Λυπούμαστε Ευρώπη: Η αξιοπιστία σας, ότι είχε απομείνει από αυτή, απλά εξανεμίστηκε.

Διαβάστε τι γράφει το zerohedge .
Συγκρίνετε αυτές τις δύο δηλώσεις: 
Πρώτη από το Reuters-"το χρέος στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και οι κυβερνητικές πολιτικές δεν καταφέρνουν να αποκαταστήσουν τα οικονομικά, έγραψε μια ανεξάρτητη κοινοβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. 
Και δεύτερον, από το Bloomberg: "το χρέος στην Ελλάδα είναι σε μια" διαρκή πτωτική πορεία και νέες προβλέψεις θα δείχνουν ότι το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης μειώνει τις καθαρές υποχρεώσεις, δήλωσε ο Επίτροπος Olli Rehn.
 Λυπούμαστε Ευρώπη:
Η αξιοπιστία σας, ότι είχε απομείνει από αυτή, απλά εξανεμίστηκε.
 Περισσότερα για την αλήθεια:
"Η απότομη αύξηση του χρέους, τα υψηλά πρωτογενή ελλείμματα, επιδείνωσαν στο μέγιστο τη δυναμική του χρέους, το οποίο είναι εκτός ελέγχου,"
ανέφερε σε μηνιαίο οικονομικό δελτίο  επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου οικονομικών, .
"Είναι σαφές ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο το μέγεθος του δημόσιου χρέους, αλλά η αδυναμία να παγιώσει την τρέχουσα δημοσιονομική διαχείριση. Παρά την τεράστια προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή, ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν έχει επιτευχθεί, αντίθετα το πρωτογενές έλλειμμα διευρύνεται", 
Και Τα ψέματα:
Εσωτερικές εκτιμήσεις της ΕΕ αναφέρουν ότι «δεδομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, το
ποσοστό των εγγυήσεων του δημόσιου χρέους, θα πέσει σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη," δήλωσε ο Ρεν, απαντώντας σε έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
"Με την συσσώρευση των εγγυήσεων στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στον δανεισμό, ο δείκτης ακαθάριστου χρέους αυξάνεται πραγματικά σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση," δήλωσε ο Ρεν. "Ωστόσο, ο δείκτης χρέους αναμένεται, σε κάθε περίπτωση, να μειωθεί από το 2013 και μετά."
Οι νέες προβλέψεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη τριμηνιαία έκθεση για την Ελλάδα, δήλωσε ο Ρεν, σύμφωνα με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Έτσι, η επίσημη αρχή του τέλους του ευρώ και της Ευρωζώνης ξεκινά. 
Ίσως η Ευρώπη μπορεί να επικεντρώσει εκ νέου σήμερα τις προσπάθειές της σε κάτι πιο πρακτικό: όπως η αποκατάσταση της εσπεράντο ως παγκόσμιας γλώσσας της γραφειοκρατίας, της αποτελεσματικότητας, της ειρήνης, της ενότητας και της ευημερίας ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: