Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξαναχτύπησε το φερέφωνο της τρόικας Μαρία «Δραχμανάκη»

Η αγγελιοφόρος του τρόμου και δρώσα επί μια διετία ως φερέφωνο της τρόικας Μαρία «Δραχμανάκη» ξαναχτύπησε, όπως η κουτσομπόλα της γειτονιάς, η οποία με χαιρέκακη λαχτάρα σπεύδει να μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα. Τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τις ιδεολογικές μεταλλάξεις της πάλαι ποτέ χαριτόβρυτης σταλινοπούλας του ΚΚΕ, που πέρασε απ’ όλα...
σχεδόν τα κόμματα, περιέγραψε με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η «κυριακάτικη δημοκρατία». Από το 1973, που μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου φώναζε «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μέχρι και σήμερα, που ως επίτροπος της Κομισιόν μεταφέρει τη φοβέρα της τρόικας στους πολίτες στο τρίπτυχο «Μέτρα, λιτότητα, θυσία». Το αφιέρωμα στην αλλοπρόσαλλη πολιτική της βιογραφία συνέπεσε με τη χθεσινή της συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής». Σε αυτή ως επίτροπος της Ελλάδος στην Κομισιόν εμφανίστηκε δικαιωμένη από τις εξελίξεις, στη λογική «εγώ σας προειδοποιούσα και εσείς δεν κάνατε τίποτα». «Τώρα δεν υπάρχουν σενάρια, αλλά σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ» ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνέντευξής της, που συνοδεύτηκε από νέες δραματικές κορόνες του τύπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Η πάλαι ποτέ ηρωική φωνή του παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου, ξεπερνώντας σε κριτική ακόμη και την «τρόικα», απεφάνθη ότι εδώ και δύο χρόνια ακολουθήθηκε ένας καταστροφικός δρόμος. «Εδώ και δύο χρόνια υποσχόμαστε αλλαγές που είτε δεν τις προχωρούμε καθόλου είτε δεν τις ολοκληρώνουμε. Λέμε πολλά και κάνουμε ελάχιστα.

Συμφωνούμε σε χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούμε. Διαμορφώσαμε έτσι την εικόνα ενός κράτους συστηματικά αναξιόπιστου, ενός συνομιλητή εκ τεκμηρίου αφερέγγυου. Σήμερα η αρνητική εικόνα έχει επιβαρυνθεί σε τέτοιον βαθμό, ώστε όσοι ζούμε και δουλεύουμε εκτός Ελλάδας να βιώνουμε ένα κλίμα καθολικής απαξίας που μας ντροπιάζει. Μόνος δρόμος είναι η χωρίς καθυστερήσεις τήρηση των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεών μας. Ο χρόνος μας τελειώνει. Οχι σήμερα, αλλά ήδη από χθες» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη επανήλθε στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: