Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ευαγόρας Παλληκαρίδης ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Πέρασαν 57 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Άγγλοι αποικιοκράτες απαγχόνισαν το 18χρονο μαθητή του Ελληνικού Γυμνασίου της Πάφου ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ. Το έγκλημα του ΕΥΑΓΟΡΑ ήταν το ότι αγωνιζόταν για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ;
Μήπως έπρεπε να πάρει κανένα θυμιατό για να λιβανίζει το Χάρτιγκ, εκείνο το αποφώλιο τέρας που είχε την εντύπωση ότι με τη δύναμη των όπλων και με τις απάνθρωπες βαναυσότητες θα έκαμπτε το φρόνημα του αγωνιζόμενου Κυπριακού Ελληνισμού; Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι ο Έλληνας δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν. Αυτό είναι ιστορικά βεβαιωμένο άσχετα αν ο Χάρτιγκ ήταν ανιστόρητος και κατά συνέπεια το αγνοούσε με φυσικό επακόλουθο να ξεφτελιστεί από αμούστακα παιδιά.
Αμ το άλλο; Το ανήκουστο, το απαίσιο και απάνθρωπο γεγονός; Η Βασίλισσα μιας κραταιάς αυτοκρατορίας να αρνείται να χαρίσει τη ζωή σ' ένα παιδί που μόλις άρχισε να χνουδιάζει το πρόσωπό του. Τόσο φοβόταν η Αγγλία και η μεγάλη τους άννασσα τον ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ; Ο Ευαγόρας ,όμως, πέρασε στην ιστορία, κατέστη παγκόσμιο σύμβολο λευτεριάς. Δοξάστηκε και θα δοξάζετε στο διηνεκές , ενώ αυτοί που τον καταδίκασαν σε θάνατον θα ελεεινολογούνται εσαεί, για την επαίσχυντη πράξη τους , από την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: