Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ρεαλιστικό, συγκροτημένο, και δομημένο σχέδιο μετάβασης σε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για τον Ελληνισμό

Του Χαράλαμπου Παπασπύρου 
 
Υποψήφιου Βουλευτή Λάρισας “Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

Τα διαρθρωτικά μέτρα, αν όχι καταστροφικά ημίμετρα, που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο είναι εντελώς λανθασμένα διότι μετατρέπουν τη φαύλη σχέση Ελληνικού κομματικού συστήματος – Ελληνικού κράτους σε εξαρτημένη σχέση τρόικας – Ελληνικού κράτους. Με άλλα λόγια, αντί να λύσουν το πρόβλημα μεταθέτουν την ευθύνη και τον έλεγχο σε αλλοδαπές δυνάμεις επιτήρησης και κατοχής.
Τα διαρθρωτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στην Εθνική Αντιπρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επιλύουν το πρόβλημα...
μεταθέτοντας την ευθύνη και τον έλεγχο στους θεσμούς, τους οποίους ισχυροποιούν με Ελληνικούς υπερκομματικούς πόρους. Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα δεν μετακυλίεται αλλά επιλύεται, δεν μετατίθεται χρονικά, δεν έχει κόστος σε δημοσίους υπαλλήλους αλλά σε κομματικό προσωπικό και στρεβλώσεις και κυρίως, δεν μειώνει την εθνική μας κυριαρχία.
Το Μνημόνιο επιβάλλει στρατηγική συρρίκνωση της οικονομίας, συνεπώς ακυρώνει δομικά κάθε σχέδιο δημιουργίας προϋποθέσεων για μεγέθυνση. Ακόμα και να υπήρχε τέτοιο σχέδιο, θα ήταν νομοτελειακά ευνουχισμένο σε σημείο ακύρωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε κάποιο από τα τρία μνημονιακά κόμματα που να τολμήσει να δημοσιοποιήσει κάποιο κείμενο ψευδομεγέθυνσης: ξέρουν ότι θα γελάσει και πρωτοετής φοιτητής οικονομικών. Γι’ αυτό αρκούνται σε ασαφείς επικοινωνιακές ατάκες παλαιοκομματικής νοοτροπίας, τις οποίες θα παρουσιάσουν ως θέσεις τους. Δεν είναι πλέον ικανά να εξαπατήσουν.
Στις επικείμενες εκλογές, οι Έλληνες έχουμε 3 επιλογές:
Επιλογή 1η: Κόμματα διαμαρτυρίας που έχουν κάποιες γενικές θέσεις αλλά όχι κυβερνητική πρόταση.Επιλογή 2η: Κόμματα που έχουν δεσμευτεί ενυπόγραφα ότι θα υλοποιήσουν το Μνημόνιο, ήτοι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Το εκλογικό σώμα δεν βρίσκεται σε σύγχυση, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες του Μνημονίου και
της ακυβερνησίας: αποφασίζει τη μετάβαση. Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, όχι αερολογίες.Επιλογή 3η: Ανεξάρτητους Έλληνες για να υλοποιήσουν την Εθνική Αντιπρόταση.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων γράφτηκε ακριβώς με αυτό το στόχο: να απαντήσει στην εθνική ανάγκη ύπαρξης ρεαλιστικού, συγκροτημένου, δομημένου τρόπου μετάβασης σε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για τον Ελληνισμό.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι κύριες τομές
Διασφάλιση εθνικής κυριαρχίας
Απονομή δικαιοσύνης
Καινοτόμο πρόγραμμα με βαθιές τομές
Ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα (11 υπουργεία + Επανασύσταση Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής)
Μείωση ανισοτήτων
Προσδιορισμός και η διασφάλιση των εθνικών στρατηγικών στόχων
Βασικές αλλαγές στη δομή-λειτουργία του κράτους
- Ειδική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου η οποία θα ελέγξει το σύνολο
και την αποπληρωμή του χρέους
- Ειδική Επιτροπή Διεκδίκησης Αποζημιώσεων
- Γενική Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού
- Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
- Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης
- Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων
- Αλλαγές στο ΥΠΕΘΑ, Υπουργείο δικαιοσύνης & δημιουργία Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας
- Κατάργηση γραφείων τύπου υπουργείων
- Κατάργηση της Μονιμότητας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο
- Επανεξέταση (από μηδενικής βάσης) όλων των ΝΠΔΔ
Η Εθνική Αντιπρόταση των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” υλοποιεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ουσιαστικές πολιτικές πραγματικής ανάπτυξης, με θεσμικά μέτρα και με στοχευμένες πολιτικές. Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν προβληθεί δημόσια, έχουν παρουσιαστεί σε συγκεκριμένο κείμενο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και έχει αναδημοσιευτεί σε άλλα παραδοσιακά μέσα, και έχει εμπλουτιστεί με τη συμβολή χιλιάδων Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδος μέσω επιστολών, e-mail και προφορικού λόγου.

Αυτό είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για να επιλέξουν οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: