Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πάμε να τα αλλάξουμε όλα;

Υποψήφια βουλευτής στην Β' Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία

Στις επικείμενες εκλογές επιλέγουμε  παραπάνω από  κόμμα,  επιλέγουμε παραπάνω και από  ιδεολογία. Στις επικείμενες εκλογές επιλεγούμε τι Ελλάδα θέλουμε.
Βάζουμε τις βάσεις , κτίζουμε το καινούργιο, τα αλλάζουμε όλα.
Ξεκινάμε από το βαθύ πελατοκεντρικό κράτος, αυτό που μας έφτασε εδώ σήμερα. Το κράτος του ρουσφετιού , της μίζας, της αναξιοκρατίας, το κράτος των «ημετέρων» . Τελειώνουμε με αυτό το κράτος. Με το κράτος των μαϊμού αναπηρικών συντάξεων , το  κράτος του μέσου για ένα κρεβάτι στην εντατική , το κράτος που ανέχεται  τις ουρές ωρών των συνταξιούχων ΑΜΕΑ , το κράτος που καθένας από εμάς κάνει το σταυρό του πριν την οποιαδήποτε συναλλαγή…

Τελειώνουμε με αυτό το κράτος.
Τα αλλάζουμε όλα.
Κτίζουμε από την αρχή τη σχέση εμπιστοσύνης πολίτη – κράτους.  Μια σχέση ίσων όρων, που δε θα αντιμετωπίζει ο « ένας τον άλλο» ως απατεώνα  , μια συμπληρωματική σχέση σεβασμού. Ο πολίτης στηρίζει το κράτος και το κράτος στηρίζει τον πολίτη.
Βάζουμε τις βάσεις για την οικονομία, ανασχηματίζουμε , αναθεωρούμε, δίνουμε κίνητρα στην παραγωγή και εκπαιδεύουμε τους πολίτες. Κτίζουμε το μέλλον ση  βάση της υγιούς ανάπτυξης.  Βγάζουμε τους αγρότες από τα καφενεία και τους «σπρώχνουμε» στην παραγωγή. Στηρίζουμε τον τουρισμό , τη ναυτιλία, τα λιμάνια μας. Μαθαίνουμε πρώτα να παράγουμε και μετά να καταναλώνουμε.
Πατάσσουμε την ανισότητα στη κοινωνία. Εφαρμόζουμε δικαιοσύνη  στην φορολογία, σε ένα σταθερό πλαίσιο που θα επιτρέψει την επένδυση.  Επιβραβεύουμε τον τίμιο πολίτη, που σταματά να είναι θύμα και γίνεται παράδειγμα.
Εκσυγχρονίζουμε τις διαδικασίες, προσαρμοζόμαστε στο σήμερα και σβήνουμε όλα αυτά που κάνανε το χθες κυρίαρχο στην  όποια συναλλαγή μας με το κράτος.
Επαναφέρουμε το κλίμα ασφάλειας . Δε νοείται κράτος που αφήνει απροστάτευτο τον επιχειρηματία μπροστά στον όποιο διαδηλωτή, στον όποιο κουκουλοφόρο. Δε νοείται Πανεπιστήμιο, που αντί να προσφέρει στην επιστήμη ,να προσφέρει άλλοθι στην αναρχία. Δε νοείται γειτονία απροσπέλαστη στους ίδιους τους κατοίκους της.
Βασιζόμαστε στην παιδεία. Δημιουργούμε   Έλληνες πολίτες και όχι πελάτες. Δημιουργούμε  σκεπτόμενους  Έλληνες και όχι παπαγάλους. Καθιερώνουμε μια εθνική πολιτική για  τη νεολαία (είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δε διαθέτει). Επιτακτική  ανάγκη , νούμερο ένα προτεραιότητα, ειδικά στις ημέρες που ζούμε. Κρατάμε τα παιδιά μας  στην Ελλάδα, παρέχοντας όμως ουσιαστικά εφόδια για το μέλλον.
Στηρίζουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τελειώνουμε με τα λάθη του παρελθόντος.  Διαχωρίζουμε τις εξουσίες (νομοθετική – εκτελεστική ) , ενισχύοντας τη Δημοκρατία , δίνοντας τέλος στο ρουσφέτι. Ενισχύουμε τον ρυθμιστικό ρόλο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας . Θέτουμε χρονικά όρια στις θητείες των οργάνων, ακόμη  και του Πρωθυπουργού. Και επιτελούς,  αναθεωρούμε τις διατάξεις περί ασυλίας βουλευτών , και της αποσβεστικής προθεσμίας ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών . Εξορθολογούμε  τα προνόμια .
Κερδίζουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρώπη. Τη μετατρέπουμε από αδύνατο κρίκο σε πολύτιμο εταίρο.
Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε Ελλάδα, επιλέγουμε  νοοτροπία. Επιλέγουμε όραμα, επιλέγουμε ελπίδα.
Δε ξέρω αν είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας  μας  για την οικονομία του τόπου . Είναι όμως αναμφισβήτητα η πιο κρίσιμη στιγμή για τη κοινωνία αυτού του τόπου .
Σε αυτές τις εκλογές. Αλλάζουμε την Ελλάδα, τα αλλάζουμε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: