Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθετη η Σκοπούλη...

Ως «ξένο σώμα» αντιμετωπίζεται πλέον στην κυβέρνηση η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, μετά το σάλο, που ξεσήκωσε η προσπάθειά της να αναθέσει απευθείας το μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου (έργο ύψους 300.000 ευρώ αρχικά) στη φαρμακευτική εταιρεία Roche, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την τελευταία 6ετία...
το ερευνητικό έργο του συζύγου της, καθηγητή Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, με 365.000 ευρώ!!!

Την αποκάλυψη έκανε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα», χωρίς να δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση από την κυρία Σκοπούλη, η οποία επιβεβαίωσε πλήρως τις στενές σχέσεις του συζύγου της με τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία.
 Ο κ. Λυκουρέντζος είχε από την Κυριακή διαχωρίσει τη θέση του ξεκάθαρα από τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και γι’ αυτό το λόγο η εντολή της υφυπουργού προς το ΚΕΕΛΠΝΟ να πληρώσει με το ποσό των 300.000 της εταιρία Roche για μοριακούς ελέγχους του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, έμεινε ανεκτέλεστη.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι η γραπτή απάντηση προς που απέστειλε το Δευτέρα το απόγευμα προς τα μέσα ενημέρωσης, για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» δεν αναρτήθηκε καν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, όπως παγίως γίνεται με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα έγινε και για την απάντηση, που είχε δώσει προ εβδομάδας για το πρώτο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: