Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σε χάπατα* απευθύνονται;

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και οι «αγώνες» της συγκυβέρνησης και ειδικά του κ. Σαμαρά είναι για γέλια. Kοντεύουν να πιστέψουν και οι ίδιοι από το πολύ λέγε-λέγε ότι διαπραγματεύονται, ότι απαιτούν, ότι, ότι… Ποιος δεν γέλασε με την δήλωση του ανεκδιήγητου κυρίου Βρούτση ότι, ο κύριος Σαμαράς πάει στις Βρυξέλλες με αέρα διεκδικητή!!!! Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι είναι και ο Σουλεϊμάν ο Πορθητής… Τόσο αστείοι και εκτός πραγματικότητας είναι οι πολιτικοί μας. Θέλετε άλλο ένα μικρό παράδειγμα;

Στις 22 Νοεμβρίου γράφτηκε στα ΜΜΕ ότι ο κύριος Σαμαράς «θα επιδιώξει τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τη διελκυστίνδα Βορρά-Νότου για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό 2014 -2020 από τις Βρυξέλλες... διεκδικώντας το διπλασιασμό των κονδυλιών για την χώρα μας». Δηλαδή τα 11 δις που μας αναλογούν θα διεκδικήσει να τα κάνει 20 δις… Και μπράβο του. Aπό τις …πολλές δόσεις που πήραμε, συγνώμη θα πάρουμε, από τον διπλασιασμό των κονδυλίων που θα διεκδικήσουμε, και πάει λέγοντας σε λίγο στην χώρα μας δεν θα βρέχει νερό αλλά ευρώ… Ποια ύφεση και τρίχες, ποια κρίση και αηδίες… Εδώ είναι ο …Παράδεισος!!

Αυτά βέβαια στις 22 Νοεμβρίου γιατί στις 23 Νοεμβρίου από τα πρωθυπουργικά χείλη ακούσαμε ότι: «…Για τα κονδύλια που διεκδικεί η Ελλάδα η αφετηρία ήταν χαμηλή –τα 11,2 δισ. ευρώ. Συνολικά μειώνεται το ποσό της ΕΕ για τα κονδύλια συνοχής, ενώ αυξάνονται και τα μέλη που διεκδικούν μερίδιο... Δώσαμε μάχη να αυξηθεί το ποσό για την Ελλάδα και να υπάρξει ειδική μεταχείριση της χώρας λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Ακούστηκε το επιχείρημα και όλα δείχνουν ότι μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η συμμετοχή μας στα κονδύλια ίσως και 20% περισσότερα από όσα μας έδιναν αρχικά -σύμφωνα με δήλωση και του κ. Ρομπάι….»

Τι μας είπε δηλαδή ο πρωθυπουργός; Ότι τα επιπλέον 9 δις που διεκδικούσε για πάρτη μας θα γίνουν το μέγιστο 2,24 δις!!!!... Ότι η αύξηση του 100% έγινε στην καλύτερη περίπτωση ίσως 20%!!! Και φυσικά μας είπε πρώτα ότι «όλα δείχνουν», «ότι μπορεί» «ίσως και 20%». Αλλά το πιο ωραίο ποιο ήταν; Ότι αυτά σύμφωνα με την δήλωση του κυρίου Ρομπάι… Άρα για ποια διαπραγμάτευση μιλούσε; Διαπραγμάτευση δεν είναι να μιλάνε οι «μεγάλοι» και κάποιος από αυτούς να προτείνει «ρε παιδιά ας δώσουμε και κάτι παραπάνω στην Ελλάδα γιατί έχει πρόβλημα»…. Και που είναι ο σχεδόν διπλασιασμός των κονδυλίων που θα διεκδικούσε ο κύριος Σαμαράς; Για αυτό και η αόριστος δήλωση για την αύξηση του 20% που μπορεί και να μην γίνει. Αν κάποιος συμπολίτης μας ακούσει ότι τα επιπλέον 9 δις έγιναν 2,24 δις καταλαβαίνει ότι μας έγραψαν κανονικά…. Ενώ η πιθανή αύξηση στα κονδύλια ίσως και 20% καταπίνεται πιο εύκολα από τους ψηφοφόρους!!!! Από τα χάπατα για αυτούς…

Κούνια που τον κούναγε τον κύριο Σαμαρά και όλους τους άλλους «ήρωες». Όταν από τον νέο χρόνο δεν θα έχει φάει κυριολεκτικά ο κόσμος, όταν δεν θα έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του μια και κόβονται μισθοί, συντάξεις, μάλιστα σε ορισμένες κατηγορίες αναδρομικά, όταν θα πέφτει έξω ο προϋπολογισμός λόγω ανικανότητας, διαφθοράς, τρωκτικών κλπ και θα πρέπει να γίνουν αυτομάτως νέες περικοπές, τότε να δούμε με τι ευφυολόγημα ή εύρημα θα προσπαθήσουν να κοροϊδέψουν τον λαό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς για εμάς, διαπραγμάτευση για την χώρα μας κάνει μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ΗΠΑ. Αυτό άλλωστε δείχνει και η τελευταία φράση σε έγγραφο ότι «Γι' αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να κλωτσήσει το ντενεκεδόκουτο (σσ Ελλάδα) στο δρόμο»… Όχι γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά αλλά γιατί τα συμφέροντα τους το επιβάλλουν. Και είναι ιδανική ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε. Αλλά ποιος να το πράξει αυτό όταν το αντίπαλο στρατόπεδο, η Γερμανία με την κυρία Μέρκελ κρατάει από ευαίσθητο σημείο πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε, τόσες Γερμανικές εταιρείες λάδωσαν κόσμο και κοσμάκη στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μην ξέρει τα ονόματα η Γερμανίδα Καγκελάριος. Για αυτό και πιστεύουμε ότι κρατά ομήρους το εδώ πολιτικό σύστημα. Τα ονόματα των πολιτικών που έχουν «αποταμιεύσει» για τα γεράματα τους δεν έχουν και πολύ σημασία γιατί όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Καταστρέφεται ένας, δύο, πέντε, δέκα, είκοσι πολιτικοί… το ίδιο κάνει γιατί το σύστημα ήδη είναι υπό κατάρρευση. Μόλις βγουν και άλλα ονόματα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Η μόνη εκκρεμότητα είναι με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό… Οπότε σε όλους τους πολιτικούς υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Το παγκόσμιο παιχνίδι που παίζεται είναι τεράστιο. Στην πραγματικότητα είναι ένας ακήρυκτος οικονομικός πόλεμος που πιθανά να είναι χειρότερος και από οποιονδήποτε κλασσικό πόλεμο, με μάχες, με εισβολή… Επομένως την θέση του πρωθυπουργού της χώρας θα έπρεπε να την κατέχει ένας ηγέτης με κεφαλαία γράμματα για να μπορούσε να προσφέρει στην χώρα του. Θα έπρεπε ο πολιτικός κόσμος να ήταν αντάξιος των καιρών που ζούμε. Ο πνευματικός κόσμος να μην είναι εξαφανισμένος αλλά να δίνει τα φώτα του. Εδώ διαλύονται τα πάντα, καταλύονται τα πάντα και για παράδειγμα η Ακαδημία Αθηνών, οι ακαδημαϊκοί μας, που είναι; Δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα από αυτά… Για αυτό ας παρακαλάμε τον Θεό να συνεχίσει η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΔΝΤ και των ΗΠΑ μπας και σωθούμε… Αλλιώς αδέλφια …την «βάψαμε»!!!

Διογένης ο Κυνικός

* χάπατο = Ο πανύβλαξ, ο κρετίνος, ο στόκος, που τα χάφτει όλα. Ο εξαιρετικά εύπιστος άνθρωπος χωρίς κριτική ικανότητα για το παραμικρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: