Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Στην Βουλή η δικογραφία για το «Μνημόνιο» μετά τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Στην Βουλή κατατέθηκε η δικογραφία που συνέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Το σχετικό έγγραφο δεν περιλαμβάνει ονόματα υπουργών εκείνης της περιόδου, περιορίζει όμως το χρονικό εύρος της υπόθεσης αναφέροντας ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στην...
βουλή «για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της Κυβέρνησης της Χώρας κατά τον χρόνο ένταξής της στο αποκληθέν και πρώτο «μνημόνιο».

Ειδικότερα, το έγγραφο που απέστειλε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής προς τον Πρόεδρο της Βουλής δια του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρει: «Aπό υπηρεσιακό καθήκον και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος και 1,2 και 3 του Ν 3126/2003, σας διαβιβάσουμε την αναφορά του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και την συνημμένη σε αυτή ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον ίδιο, με αφορμή δηλώσεις στον Τύπο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της, παρακαλούμε δε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της Κυβέρνησης της χώρας κατά το χρόνο ένταξής της στο αποκληθέν και πρώτο μνημόνιο». Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι στην ως άνω δικογραφία, συσχετίσαμε, λόγω της απόλυτης συνάφειά της, την με ημερομηνία 11.10.2010 αναφορά του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαου Τσάγγα που απευθύνεται προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μαζί με τα επισυναπτόμενα σε αυτή δημοσιεύματα».

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: