Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Καλές οι προθέσεις γιατρέ μου αλλά

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις λέει ένα παλιό ρητό. Μου ήρθε στο μυαλό μόλις διάβασα την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που προτείνει να μπει ειδικός φόρος στα τσιγάρα και τα ποτά για να ...αντικαταστήσει το νέο χαράτσι των 25 ευρώ που επιβλήθηκε σε κάθε νοσηλεία. Θεωρώ ότι οι Έλληνες γιατροί έχουν πραγματικά καλές προθέσεις και νοιάζονται για τους ασθενείς τους αλλά προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί σε τι χώρα ζουν ακόμα.

Κατ’ αρχήν «νομιμοποίησαν» την αναγκαιότητα της επιβολής του χαρατσιού στα νοσοκομεία. Είπαν μονοί τους ότι πρέπει να υπάρξουν επιπλέον έσοδα για να λειτουργήσουν. Γιατί? Δεν πληρώνει ο κάθε ασφαλισμένος ένα σκασμό λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία? Για ποιο λόγο πρέπει να πληρώσουν και πάλι μόλις εισαχθούν στα νοσοκομεία? Οι γιατροί έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα έλεγαν ένα σκέτο «όχι» σε αυτό το χαράτσι γιατί απλά δεν έπρεπε ποτέ να υπάρχει.

Το άλλο σφάλμα είναι ότι επικαλούνται να επιβληθεί ακόμα ένας φόρος ανάμεσα στα τόσα άλλα τραγικά μέτρα που ψηφίστηκαν με το νέο μνημόνιο. Κάθε φόρος πάει στα ταμεία και από εκεί στους «δανειστές» μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει στο σύστημα υγείας.

Κάποιος μπορεί να πει ότι αυτός ο φόρος θα επηρεάσει μόνο όσους καπνίζουν και πίνουν. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και κάθε αύξηση κόστους στο τομέα της διασκέδασης έχει άμεσο αντίκτυπο σε παρά πολλούς εργαζόμενους .

Πολύ καλές οι προθέσεις γιατρέ μου αλλά μάλλον προτρέπεις τα καμάρια που μας κυβερνάνε να βάλουν μερικούς φόρους ακόμα. Το να κόψουν χαράτσια δυστυχώς θα πρέπει να αποκλειστεί με βάση τη πρότερη εμπειρία.


poor journalisto

Δεν υπάρχουν σχόλια: