Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο Ράπτοπουλος, έκθετος ξανά ο Παπακωνσταντίνου

Λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος περνούσε το κατώφλι της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εκεί οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων τον ενημέρωναν ότι συλλαμβάνεται καθώς όφειλε προς το Δημόσιο το ιλιγγιώδες ποσό των 7.863.000 ευρώ. Ο κ. Ραπτόπουλος ενημερώθηκε επίσης ότι δεν έχει καταβάλει και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.


Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν ζητήσει από το γνωστό επιχειρηματία να επισκεφθεί το Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης γιαενημερωθεί για μια προσωπική του υπόθεση.Ο επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Βεβαίως η σύλληψη αυτή γεννά μείζον θέμα και για τον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος με την υπογραφή του είχε δώσει συγχωροχάρτι στον αποδεδειγμένα μπαταχτσή προς το Κράτος επιχειρηματία δίδοντας του άρση της δέσμευσης των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών.

Εκθετος ο Παπακωνσταντίνου – Απόλυτη δικαίωση για το «Πρώτο Θέμα»
Για μία ακόμη φορά ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έρχεται σε δυσχερή θέση, αφού ενάμιση μόλις μήνα μετά την «αμέλεια» του με το περίφημο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ εκτίθεται και πάλι. Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη για χρέη προς το Δημόσιο του ιδιοκτήτη της Express Service Γιάννη Ραπτόπουλου σήμερα το πρωί, ανοίγει παράλληλα εκ νέου και τον φάκελο της χαριστικής υπογραφής του πρώην υπουργού για την άρση της δέσμευσης δυο φορές των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία. Μια υπόθεση που το «ΘΕΜΑ» είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο του 2011, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά τόσο του εμπλεκόμενου με τη δικαιοσύνη επιχειρηματία όσο και του τέως υπουργού.

Όπως είχαμε αποκαλύψει στις 23/3/2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου περιέργως κι ενώ είχε κάνει σημαντικές ανακοινώσεις εις βάρος όσων δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, υπέγραψε «δωράκι» προς τον επιχειρηματία με την άρση της δέσμευσης της προσωπικής περιουσίας του τελευταίου, αν και ήταν ο πρώτος - μακράν – οφειλέτης προς το Δημόσιο με οφειλές άνω των 200 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός με απανωτές ανακοινώσεις του είχε αμφισβητήσει τις αποκαλύψεις μας, οι οποίες φυσικά σήμερα με τον πιο πανηγυρικό τρόπο δικαιώνονται μιας και η Δικαιοσύνη έδειξε ποιος είχε δίκιο και ποιος απλά συγκάλυπτε. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο κ. Παπακωνσταντίνου για να συσκοτίσει την έρευνα μας είχε κινηθεί νομικά εναντίον του Θέματος, εγείροντας ερωτήματα για τον λόγο με τον οποίο υπεράσπιζε με τόσο πάθος τον πλέον ασυνεπή Έλληνα επιχειρηματία. Το πιο εξωφρενικό όμως όλων ήταν πως ο υπουργός που ήταν επιφορτισμένος με το συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών σε επιστολή του προς την εφημερίδα μας όχι μόνο δεν παραδεχόταν τις οφειλές Ραπτόπουλου στο Κράτος αλλά μιλούσε και για επιστρπφή φόρου προς αυτόν ύψους 27 εκατ. ευρώ! Δηλαδή κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου ο άνθρωπος που σήμερα σιδεροδέσμιος οδηγήθηκε στη φυλακή, έπρεπε κι από επάνω να λάβει και …μπόνους.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο που είχε δημοσιεύσει το «Πρώτο Θέμα» στις 23/3/2011

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: