Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Eκδήλωση της εξτρεμιστικής "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" την Κυριακή στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκονται την  Κυριακή μέλη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας, «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία». Στόχος της «εισβολής» τους είναι να συμμετάσχουν σε προκλητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, με θέμα ούτε λίγο ούτε πολύ «Η μισή Ελλάδα μάς ανήκει».
Αυτό αλιεύσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα....
της ακραίας οργάνωσης στο Facebook. Σημειώνεται ότι η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» θεωρεί ότι η Ηπειρος είναι Αλβανία, όπως και όλη η βορειοδυτική Ελλάδα (νομοί Φλώρινας, Καστοριάς). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και δεκάδες Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.

Τα μέλη της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας», που είναι το κόμμα των Τσάμηδων, επιδίδονται σε ένα σκληρά ανθελληνικό προπαγανδιστικό πόλεμο, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Ελληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων», και τονίζουν για την Ηπειρο και τους δύο δυτικομακεδονικούς νομούς ότι «πρόκειται για αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών».

Είναι το ίδιο κόμμα των Τσάμηδων που πριν λίγες ημέρες προσπάθησε να αμαυρώσει την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα, στο νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του ’40, πετώντας πέτρες και αβγά στον Ελληνα πρέσβη στα Τίρανα, τον Ελληνα πρόξενο Αργυροκάστρου, αλλά και σε όσους παρευρέθησαν για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε καταδικάσει το γεγονός με μια σύντομη ανακοίνωση αναφέροντας: «Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές και τις ενέργειες αυτές που ως στόχο είχαν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται θετικά προς όφελος των δυο χωρών. Ελλάδα και Αλβανία κάνουν βήματα για να ξεκινήσουν μια νέα [Είναι οι ίδιοι που αμαύρωσαν την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Κλεισούρα.] εποχή στη μεταξύ τους σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στο κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις ενέργειες πρέπει να πάρουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτή η κεντρική επιλογή των δυο κυβερνήσεων δεν είναι αναστρέψιμη και εκφράζει την πραγματική βούληση των δυο λαών».

Ομως, την ίδια στιγμή ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο δεν καταδικάζει το γεγονός της Κλεισούρας, αλλά εξαπολύει άγρια επίθεση προς την ελληνική πλευρά τονίζοντας πως: «θεωρώ ότι είναι απολύτως αδικαιολόγητες οι πορείες αυτές που σου θυμίζουν τις πορείες της εποχής του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου, “τη μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη” και ούτω καθεξής, γιατί κανονικά είναι περιττές. Προφανώς, τέτοιες πορείες μπορούν να γίνουν πολύ καλά στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες επιδρομές στο αλβανικό έδαφος και, πολύ περισσότερο, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τις αρχές της γειτονικής χώρας, πράγμα το οποίο αποτελεί έλλειψη σεβασμού».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: