Έκθεση-μαϊμού κάποιων εξωνημένων Ευρωπαίων πολιτικών για τα δικαιώματα
της «τουρκικής μειονότητας» που δήθεν παραβιάζονται συστηματικά από τη
χώρα μας…
Σας γράφαμε τις προάλλες για τη γελοία οπερέτα
που έστησαν στις Βρυξέλλες (σε χώρο του ευρωκοινοβουλίου) κάποιοι
πουλημένοι ευρωβουλευτές μαζί με δύο πρακτόρικες οργανώσεις
τουρκοφρόνων, την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) και το κόμμα DEB της
Θράκης....
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στην αρχή της συνόδου είχε
παρουσιασθεί μία έκθεση, την οποία είχαν συντάξει οι εν λόγω πουλημένοι
ευρωβουλευτές, δηλαδή ο διευθυντής της ΜΚΟ HRWF (Human Rights Without Frontiers – “Ανθρώπινα Δικαιώματα Δίχως Σύνορα”) Βίλι Φότρ, ο Φρανσουά Αλφονσί και ο διευθυντής της FUEN (Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Λαών) Χανς Χάινριχ Χάνσεν, που στο διάστημα 16-20 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν την ελληνική Θράκη – μετά από πρόσκληση της ABTTF - και συνάντησαν όλο τον…ανθό των ενθάδε τουρκοφρόνων.
Στην έκθεση αυτή – με τίτλο «Οι εθνοτικά Τούρκοι στην Ελλάδα, μια μουσουλμανική μειονότητα» – που παρουσίασε ο Βίλι Φοτρ, γίνεται
λόγος για τα προβλήματα που δήθεν αντιμετωπίζει η μειονότητα στα
επίπεδα της εκπαίδευσης, της ίδρυσης συλλόγων, της θρησκείας και της
ελευθερίας των ΜΜΕ. Εμείς σας παραθέτουμε σήμερα περισσότερες
λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτής της (λέμε τώρα) «έκθεσης», όπως
τις βρήκαμε σε δημοσίευμα του τουρκοπεριοδικού της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» στις 6/12/2012 (μετάφραση tourkikanea.gr). Απολαύστε το:
«Η ελληνική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1990 ακολούθησε πολιτική αφομοίωσηςΟ Φοτρ ανέφερε πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης αφέθηκε κληρονομιά στην Ελλάδα από την Οθωμανική αυτοκρατορία με την συνθήκη της Λοζάνης και ότι την δεκαετία του 1990 οι ελληνικές κυβερνήσεις στην βάση της θέσης πως δεν υπάρχει εντός των ελληνικών συνόρων εθνοτικά τουρκική κοινότητα, άσκησε μια πολιτική αφομοίωσης και για αυτό τον λόγο απαγόρευσε την επίσημη χρήση του όρου ¨τουρκική μειονότητα¨
Η νηπιακή εκπαίδευση να προστεθεί στο σύστημα μειονοτικής εκπαίδευσης
O Φοτρ στην αναφορά του στην οποία παραθέτει τα στοιχεία που αποκόμισε από την επίσκεψη του στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2012, ανέφερε πως με βάση την συνθήκη της Λοζάννης η μειονότητα έχει το δικαίωμα να ιδρύει δικά της σχολεία, αλλά ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις με διάφορες πολιτικές το κατέστησαν ιδιαίτερα προβληματικό. Ο Φοτρ ανέφερε πως η διδακτέα ύλη, τα σχολικά βιβλία και ακόμη και οι δάσκαλοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πηγές της τουρκικής γλώσσας. Ο Φοτρ αναφερόμενος στο θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, είπε πως συναντήθηκε με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου του Εχίνου Χασάν Κουράκ, ο οποίος απομακρύνθηκε από την θέση του επειδή δέχτηκε στο σχολείο 20 παιδιά που δεν είχε γίνει η εγγραφή τους επειδή δεν είχαν πάει στο κρατικό νηπιαγωγείο, και συμβούλεψε την ελληνική κυβέρνηση πως για να λυθεί οριστικά το θέμα πρέπει η προσχολική εκπαίδευση να ενταχθεί στο σχολικό σύστημα μειονοτικής εκπαίδευσης.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να άρει όλα τα εμπόδια στην χρήση τα λέξης ¨τουρκικός¨
Στην αναφορά ο Φοτρ εξετάζοντας το θέμα της ελευθερίας συνεταιρίζεσθαι, εκθέτει τις παρατηρήσεις του σχετικά με τις προσφυγές στο ΕΔΑΔ των συλλόγων που έκλεισαν ή δεν τους επετράπη να λειτουργήσουν λόγω του όρου ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους, όπως και για την σημερινή διαδικασία. Στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των συλλόγων ο Φότρ ζήτησε από τις ελληνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και να άρουν κάθε εμπόδιο για την χρήση του όρου ¨τουρκικός¨ το μέλλον.
Όπως και οι υπόλοιπες αναγνωρισμένες θρησκείες, πρέπει και οι μουσουλμάνοι να μπορούν να εκλέγουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες
Ο Φοτρ σχετικά με το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και των μουφτήδων, ανέφερε πως παρά το ότι οι αναγνωρισμένες θρησκείες στην Ελλάδα επιτρέπεται να εκλέγουν τον θρησκευτικό τους ηγέτη, η μουσουλμανική μειονότητα στερήθηκε αυτού του δικαιώματος. Ο Φοτρ στην αναφορά γράφει πως η ελληνική κυβέρνηση με νόμο του 1991 άρχισε να διορίζει μουφτήδες, χωρίς να υπολογίζει την αναγνωρισμένη με την συνθήκη της Λοζάνης αυτονομία. Ο Φότρ που συναντήθηκε με τους εκλεγμένους μουφτήδες και εξέτασε τις δικαστικές υποθέσεις των μουφτήδων Ιμπραήμ Σερήφ και Μεχμέτ Αγκά, συμβούλεψε την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει και στην μουσουλμανική μειονότητα το ίδιο δικαίωμα που ισχύει και για τις άλλες επίσημες θρησκείες.
Να καταργηθούν οι περιορισμοί στην ελευθερία των ΜΜΕ
Ο Φοτρ σχετικά με το θέμα της ελευθερίας των ΜΜΕ, εξέτασε τις βαριές ποινές αποζημίωσης που επιβλήθηκαν στις εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τιμωρούνται μόνο οι περιπτώσεις σοβαρής προσβολής. Ο Φοτρ ερευνώντας τις ποινές που επιβλήθηκαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Kral FM και Tele Radio FM, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στην ελευθερία έκφρασης των τουρκικών ΜΜΕ και από την ελληνική κυβέρνηση να διαφυλάξει την διαφορετικότητα των απόψεων».
Λοιπόν! Επειδή το πνεύμα…αμεροληψίας που διαπνέει όλο το κείμενο βγάζει μάτι ακόμη και σε τυφλό, ενώ από την άλλη κι εμάς ο χρόνος μας είναι πραγματικά πολύτιμος, δεν σκοπεύουμε ασφαλώς να αναλωθούμε σε ιδιαίτερα σχόλια γύρω από κάποια προφανή ερωτήματα που αυτομάτως προκύπτουν, όπως π.χ. αν ο αξιότιμος κύριος Φοτρ έχει ακούσει τους όρους «Πομάκοι» και «Ρωμά» (και γιατί άραγε τόση σιωπή για το δικαίωμα και αυτών των ανθρώπων να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα), αν έχει ακούσει τι ισχύει διεθνώς για τους μουφτήδες, αν έχει αναρωτηθεί πώς συντηρούνται και πώς χρηματοδοτούνται όλοι οι εν Θράκη παράνομοι τουρκο-σύλλογοι, αν είχε την ευθιξία να ρωτήσει γιατί τιμωρήθηκαν οι φασιστικές τουρκοφυλλάδες, αν ο δημόσιος υπάλληλος κύριος Κουράκ που συνομίλησε μαζί του, είχε την απαιτούμενη σχετική υπηρεσιακή άδεια για να μιλήσει για θέματα της υπηρεσίας του, κλπ, κλπ, κλπ. Ένα μόνο σχόλιο αξίζει ουσιαστικά εδώ να κατατεθεί: τι αξιοπιστία μπορεί να έχει μία τέτοια «έκθεση» που τη συντάσσουν κάποιοι ξεκάθαροι λακέδες τουρκικών συμφερόντων, που κουβαλιούνται στη Θράκη με έξοδα της Τουρκίας, μιλάνε με όλους τους ντόπιους πράκτορες της Τουρκίας και έκτοτε κάνουν, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, συνεχείς δηλώσεις υπέρ των τουρκικών θέσεων; Και φτάνουν μάλιστα, όπως έχουμε ήδη πει σε προηγούμενη ανάρτηση, έως του σημείου να γίνονται μέχρι και επίτιμα στελέχη του κόμματος DEB της Θράκης (σας ξαναδείχνουμε και τη φωτογραφία του…αμερόληπτου κυρίου Βίλυ Φοτρ την ώρα που παραλαμβάνει την κάρτα μέλους από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς σε δεξίωση στις Βρυξέλλες την προηγουμένη της συνόδου-οπερέτας)! Τη δουλειά τους όμως, παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν να την κάνουν οι Τούρκοι, προωθώντας τις θέσεις τους, κάνοντας συνεχώς «θόρυβο» και κλιμακώνοντας την προπαγάνδα τους σε όλη την Ευρώπη. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε όλα αυτά;
http://proxeneio-stop.org/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου