Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη : Ο Ανδρίκος, ο Γριβέας, η Βάτσικα, η Ελβετία και τα 15 εκατ. ευρώ

Ντοκουμέντα-φωτιά: Γιατί ο πρωθυπουργικός αδελφός και οι συνεργάτες του έσπευσαν να κλείσουν και να αποχωρήσουν από τις εταιρείες τους, που συστεγάζονταν στο ίδιο ελβετικό δικηγορικό γραφείο.
Εταιρείες και ΜΚΟ που εμφανίζουν ως έδρα το ίδιο ελβετικό δικηγορικό γραφείο, δάνεια-μαμούθ προς επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο πρωθυπουργικός αδελφός (την ώρα, μάλιστα, που οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει ερμητικά για τις άλλες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δε διαθέτουν τέτοια… εχέγγυα) και εκατομμύρια που κάνουν βόλτες κατά Κύπρο μεριά.
Το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκο Παπανδρέου, τον συνεργάτη του, Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα. Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί… Αναλυτικά:
Ο Ανδρίκος Παπανδρέου είναι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μας έβαλε στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο (χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αν αληθεύουν οι καταγγελίες των τότε υπουργών του).
Ο Κυριάκος Γριβέας είναι συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου, αφού η εταιρεία του πρώτου (C&C) οργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του δεύτερου (I4CENSE) –ενίοτε με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η I4CENSE είναι η ΜΚΟ πρόεδρος και ιδρυτής της οποίας είναι ο Ανδρίκος Παπανδρέου. Το ομολόγησε ο ίδιος στη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής που έχει καταθέσει, με την οποία ζητά 1,3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καμμένο, για τις καταγγελίες του ότι εμπλέκεται με την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), μέσω των οποίων στοιχημάτιζαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας από την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, την οποία αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός και αδελφός του Ανδρίκου, Γιώργος Παπανδρέου.
Η C&C είναι η εταιρεία που –σύμφωνα με τα έγγραφα και τις καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου- έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του newsbomb.gr, μάλιστα, ούτε η C&C, ούτε ο κ. Γριβέας μένουν πια εδώ: όταν επισκεφθήκαμε τη διεύθυνση που, μέχρι πρότινος, δήλωνε ως έδρα της η εταιρεία, ο θυρωρός μας ενημέρωσε ότι αμφότεροι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό! Προφανώς, μαζί τους, μετακόμισαν και τα 18 εκατ. ευρώ…
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι, γενικότερα, η αξιοποίηση του δανεισμού της C&C, αφού –όπως καταγράφεται στην έκθεση των ορκωτών λογιστών με ημερομηνία 8/6/10, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας εκτοξεύθηκαν το 2009 σε 18,899 εκατ. ευρώ, από 3,627 εκατ. ευρώ το 2008.
cc_loans
Πώς αξιοποιήθηκαν αυτά τα σχεδόν 15 εκατ. ευρώ επιπλέον; Όπως αναφέρει η ίδια έκθεση, στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και διόλου τυχαίες επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS.
cc_investments
Πού αλλού βρίσκουμε, όμως, το όνομα της κυρίας Βάτσικα, εκτός από το πλάι του κ. Γριβέα στις επωνυμίες των εταιρειών που εξαγοράστηκαν με τα 15 εκατ. ευρώ; Πώς αυτό συνδέεται με το όνομα του Ανδρίκου Παπανδρέου, εκτός από αυτό του συνεργάτη του, Κυριάκου Γριβέα;
Η Αναστασία Βάτσικα εμφανίζεται ως μέλος της διοίκησης δύο εταιρειών, με τους ευφάνταστους τίτλους Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία και Ενωση Αριστείας στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα, οι οποίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση με το Ινστιτούτο για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security: εμφανώς ο πλήρης τίτλος της I4CENSE) του Ανδρίκου Παπανδρέου! Εδρεύουν κατ’ ευφημισμόν, δηλαδή, αφού και οι τρεις εταιρείες έχουν δηλώσει ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο, H&B Law, στην Ελβετία.
Μη φανταστείτε ότι αν περάσετε μια βόλτα από τη Rue des Vignerons θα βρείτε τίποτα γραφεία, ή –έστω- ταμπέλες των εταιρειών της κυρίας Βάτσικα και του κ. Παπανδρέου… Μόνο το δικηγορικό γραφείο… Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι για να δηλώνει κάποιος ως έδρα ένα δικηγορικό γραφείο, δεν το κάνει έτσι τυχαία. Κάποιο σχεδιασμό εξυπηρετεί. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι αναφερόμενες ως πηγές εσόδων των τριών –φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους- εταιρειών είναι σχεδόν πανομοιότυπες: έσοδα από συνέδρια και εκδηλώσεις, χορηγίες, δωρεές κ.ο.κ.
Αλλά, δε σταματούν εδώ οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις που συνδέουν τα ονόματα του Ανδρίκου Παπανδρέου, του Κυριάκου Γριβέα και της Αναστασίας Βάτσικα.
Διαβάστε ακόμη ένα συγκλονιστικό στοιχείο που αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr:
Αμέσως μετά τις καταγγελίες Καμμένου για τον ιστό που συνδέει τους τρεις πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής ιστορίας μας, η κυρία Βάτσικα και ο κ. Παπανδρέου σπεύδουν να εξαφανίσουν να ίχνη τους από τις εταιρείες που εδρεύουν στη Rue des Vignerons! Όπως φαίνεται στα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το newsbomb.gr (δείτε τα στο gallery), το Ινστιτούτο Αριστείας στην Ογκολογία (Institute of Excellence in Oncology) της Αναστασίας Βάτσικα τίθεται σε εκκαθάριση στις 16/10/12.
Η ίδια η κυρία Βάτσικα αποχωρεί από την εκπροσώπηση της Ενωσης για την Αριστεία στα Παιδιατρικά Ινστιτούτα (Association of Excellence in Paediatrics Institutes) στις 29/11/12 και αντικαθίσταται από άλλους. Τόσο ο Ανδρίκος Παπανδρέου, όσο και η σύζυγός του Μαριάνθη Αλεξίου αποχωρούν από την εκπροσώπηση του Ινστιτούτου για την Ενεργειακή και Κλιματική Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security), το οποίο και τίθεται υπό εκκαθάριση στις 12/3/12.
Όμως, ο καθαρός ουρανός γιατί να φοβάται τις αστραπές; Για ποιον λόγο η σπουδή των εμπλεκομένων να κλείσουν τις εταιρείες και να εξαφανίσουν τα ονόματά τους από αυτές, όταν άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα οι καταγγελίες; Μήπως το ερώτημα πρέπει να απαντήσει η Δικαιοσύνη, στη διάθεση της οποίας βρίσκονται όλα τα στοιχεία;

 όλα τα έγγραφα εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: