Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ήταν ο Ιησούς παντρεμένος ;

Από την αρχή της χριστιανοσύνης έχει ξεκινήσει η διαμάχη για την "οικογενειακή κατάσταση" του Ιησού της Ναζαρέτ, ενώ πολλές είναι οι "αποδείξεις" υπέρ της μιας και της αντίπαλης μεριάς όπως και τα επιχειρήματα για το αν πραγματικά είχε παντρευτεί την Μαρία Μαγδαληνή.
Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Λ. Κίνγκ, παρουσίασε στο παγκόσμιο συνέδριο των Κοπτικών σπουδών στη Ρώμη έναν πάπυρο, στον οποίο αναγράφεται πως .... ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.

Ο πάπυρος, μεγέθους πιστωτικής κάρτας χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ., είναι γραμμένος στα αρχαία κοπτικά, δηλαδή στην αιγυπτιακή γλώσσα με Ελληνικούς χαρακτήρες, και περιέχει καθαρά γραμμένη τη φράση πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.

Η αυθεντικότητα του παπύρου είχε επιβεβαιωθεί από πολλούς καθηγητές του Χάρβαρντ αλλά έπρεπε να γίνουν ειδικές αναλύσεις "για την ποιότητα της μελάνης" όπως είχε διευκρινίσει η Κάρεν Λ. Κίνγκ.

Το νέο στοιχείο είναι ότι απαιτείται ακόμη αρκετός χρόνος για να γίνει γνωστό αν ο πάπυρος είναι αυθεντικός, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του περιοδικού "Harvard Theological Review".

Το περιοδικό ανέμενε για το τεύχος του Ιανουαρίου σχετικό άρθρο της Κάρεν Κίνγκ αλλά τελευταία στιγμή ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκε και έτσι ανέκυψαν νέα ερωτήματα για τη φύση του πάπυρου.

Η Κίνγκ σε συνέντευξή της στο CNN δήλωσε ότι τα τεστ για τον πάπυρο δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Η εκπρόσωπος του Harvard Divinity School Κάθριν Ντόγκσον ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του παπύρου έδωσε την άδεια για να γίνουν οι επιπλέον έλεγχοι οι οποίοι θα διενεργηθούν σε ανεξάρτητα εργαστήρια προκειμένοι τα αποτελέσματα να είναι αδιαμφισβήτητα.

Η απάντηση για τη γνησιότητα η μη του συγκεκριμένου παπύρου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: