Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

O “Ανδρίκος” Παπανδρέου, μόλις απεμπόλησε το ελαφρυντικό του “δεν γνώριζα”.

Προβόπουλος, Αντρίκος Παπανδρέου κι ο συνδετικός κρίκος της “Lazard”Στις 4 Ιανουαρίου, το Ολυμπία αποκάλυψε ότι “Ο Προβόπουλος τοποθέτησε τον “Ανδρίκο” Παπανδρέου στην “πράσινη” επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, λίγο μετά την ίδρυση του fund της Unigestion!

Παραθέτοντας τα αντίστοιχα ντοκουμέντα τόσο από την εταιρεία, όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι την στιγμή ...

 

που ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού συνεργαζόταν με ξένη επενδυτική εταιρεία στο κομμάτι της “πράσινης ανάπτυξης”, τοποθετήθηκε σε επίτροπή της ΤτΕ, με το ίδιο αντικείμενο. Στην οποία τοποθετήθηκε μάλιστα δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της αλλοδαπής εταιρείας για την έναρξη του fund!

Τις αποκαλύψεις συνέχισε το newsbomb.gr που εστίασε σε μία απίστευτη σύμπτωση: Η στιγμή που η επιτροπή της ΤτΕ ανακοίνωνε την οικονομική αποτίμηση κόστους στο αντικείμενο της (Ιούνιος 2011), συνέπιπτε με την στιγμή που η Unigestion ανακοίνωνε διθυραμβικά το ύψος των κεφαλαίων που θα προσέλκυε, προβάλλοντας την σιγουριά της επένδυσης!

Εκεί λοιπόν που θα περίμενε κανείς, έστω και μεταχρονολογημένα, ο κύριος “Ανδρικος” Παπανδρέου να βγει και να καταδικάσει την ξένη εταιρεία που κάνει τέτοια βάναυση χρήση του ονόματος του, προβάλλοντας συγχρόνως την σιγουριά ελέγχου πολιτικών και νομοθετικών παραγόντων που επηρεάζουν μία τέτοια επένδυση, απαντά στο newsbomb για τον …Πικάρντ και τον Πιγκάς της Lazard! Χρεώνοντας μάλιστα τον αναγραμματισμό στο “Ολυμπία”!! Το οποίο ουδέποτε ασχολήθηκε με το εάν ο Piccard είναι στην Lazard, αλλά με το εάν ο κύριος Παπανδρέου, που αμοίβεται ως καθηγητής από το Ελληνικό δημόσιο, φιγουράρει εν γνώση του στα διαφημιστικά ενός Private Equity! Ο κύριος Piccard βλέπετε, ούτε αδελφός πρωθυπουργού υπήρξε, ούτε πληρωνόταν από την Ελλάδα, ούτε συμμετείχε σε κυβερνητικές επιτροπές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν πακτωλούς εκατομμυρίων από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα προς “πράσινες” επενδύσεις.

Δυστυχώς για τον κύριο Παπανδρέου, σε ένα άρθρο του newsbomb.gr με σοβαρότατες καταγγελίες που τον αφορούν, κατάφερε να “αποκαταστήσει” μόνο τον κύριο Piccard. Απεμπολώντας ακόμα και την ύστατη στιγμή το ελαφρυντικό της “άγνοιας” για την σχέση του με την Unigestion. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα και τον Πάνο Καμμένο ως “κατ’ επαγγελμα συκοφάντη”, λες και αυτός συνέταξε τους επαγγελματικούς πανηγυρισμούς της Unigestion για τα 154 εκατομμύρια Ευρώ της επένδυσης.




Τώρα θα κληθεί για ν’ αποδείξει ποιός ακριβώς είναι ο “επαγγελματίας”. Ποιός “πληρώνεται” δηλαδή. Ο Καμμένος για να συκοφαντεί ή όποιος γεμίζει με εκατομμύρια επενδυτικά funds με κύριο επιχείρημα την “στρατηγική” του παρουσία.

Διαβάστε επίσης: ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: