Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μπροστά τον Μπερσάνι με 34,5-37% δείχνουν τα exit polls στην Ιταλία

Η Κεντροαριστερά του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σύμφωνα με τα πρώτα istant poll του Ινστιτούτου Πιέπολι που μεταδόθηκαν από τη Rai, έχει προβάδισμα σε Βουλή και Γερουσία. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ποσοστό του κυμαίνεται ανάμεσα στο 34,5%-37%
 Βέβαια τα οριστικά αποτελέσματα θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται αργότερα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αγωνία σε όλες τις παρατάξεις....
Την ίδια ώρα , όπως αναφέρει η Corriere della Sera, «ο Μάριο Μόντι τρέμει», καθώς τα istant poll του δίνουν ένα 7%-9%, σε αντίθεση με τα πρώτα στοιχεία που τον έφερναν κοντά στο 10%.

Αυτός που «εκτινάχθηκε στα αστέρια» δεν είναι άλλος από τον αντισυστημικό Γκρίλο, ο οποίος, με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, πλησιάζει και ίσως να ξεπεράσει το 19%.

ο Καβαλιέρε αναδεικνύεται δεύτερος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με 29-31%.
Παρά τις ελπίδες που είχαν τα στελέχη του Λαού της Ελευθερίας τελικά, το κόμμα του έρχεται δεύτερο, ενώ ο Καβαλιέρε παρακολουθεί τα αποτελέσματα από την πολυτελή βίλα του στο Αρκορε.
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο, παρότι αρχικά είχε αντιμετωπιστεί σαν τον «τρελό του χωριού» με τις φωνές του, τις άγριες εκφράσεις του προσώπου του και τα μηνύματά του για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
Τελικά ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων προσέγγισε τον ιταλικό λαό με την απλότητά του, την αμεσότητά του και τον καταγγελτικό του λόγο κατά των «διεφθαρμένων πολιτικών που τρώνε». Όπως φαίνεται η αποπολιτικοποίηση της πολιτικής ήταν το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς ο Γενοβέζος πολιτικός συγκεντρώνει το 19-21%.
Ο Προφεσόρε Μάριο Μόντι όπως ήταν αναμενόμενο έρχεται τέταρτος με 8-10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: