Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αποκάλυψη : Ο εντιμότατος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου

ildom new
Η μυστηριώδης εταιρεία ILDOM LTD που εμφανιζεται στους διεγραμμένους λογαριασμούς συγγενών του Παπακωνσταντίνου διοικείται από τον ...Θεόδωρο Μαργέλλο!Ενα πρόσωπο - μυστήριο έφερε στο φως η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Josef Nissim, παρόλο που ο ίδιος δεν ανήκει στους Έλληνες καταθέτες της λίστας, εμπλέκεται στην επίμαχη κατάθεση του ζευγους Σικιαρίδη - Παπακωνσταντίνου.....
Αρχικά υπήρξε παρερμηνεία με το επίθετο του που παραπέμπει σε συγγενή διαχειριστή του λογαριασμού - μαμούθ (Nissim Mionis), σε αυτή την περίπτωση όμως θα βρισκόταν και αυτός στην λίστα των Ελλήνων καταθετών. Ο κύριος Jossef Nissim φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας, να εκπροσωπεί μία μυστηριώδη εταιρεία, την Ildom LTD, προφανώς με την ιδιότητα του δικηγόρου χωρίς να έχει Ελληνική υπηκοότητα. Το γεγονός όμως ότι το ίδιο άτομο εμφανίζεται και στην κατάθεση του Θεόδωρου (Ντόρη) Μαργέλου, θα μπορούσε να αποτελεί μία "σατανική" σύμπτωση. Σήμερα το newsbomb.gr αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται περί "σύμπτωσης" αλλά επιχειρηματικής εμπλοκής των φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους προσώπων, αφού η εταιρεία Ildom LTD είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Θ. Μαργέλου!

Το έγγραφο που δημοσιεύει το newsbomb.gr είναι από το επιχειρηματικό Project με το όνομα "First Lease" στην Ουκρανία (χώρα στην οποία ενεργοποιείται εκτενώς ο κύριος Μαργέλος) και συντάχθηκε στις αρχές του 2003. Εποχή που αναλογεί στις καταθέσεις της λίστας. Για την διαφάνεια του Project, έπρεπε να δηλωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ένας από αυτούς, ήταν η εταιρεία Ildom LTD, την οποία διοικεί όπως φαίνεται, ο κύριος Θεόδωρος Μαργέλος!



Εδώ λοιπόν τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Πως είναι δυνατόν μία εταιρεία συμφερόντων φίλου του Γιώργου Παπανδρέου, να εμπλέκεται σε καταθέσεις συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίες μάλιστα είχαν διαγραφεί από την λίστα; Αυτό είναι το σημείο που οφείλει πλέον να διερευνήσει η επιτροπή. Εάν η εμπλοκή φίλου του Γιώργου Παπανδρέου έπαιξε κάποιο ρόλο στην διαγραφη των αρχείων, για τα οποία άλλωστε γίνεται και η διερεύνηση.

Διαχρονικός φίλος

Ο κύριος Θόδωρος Μαργέλος είναι στενός, διαχρονικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου. Άνηκε μάλιστα στην περίφημη ομάδα νέων –τότε- επιχειρηματιών, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '80, ως προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό λόμπι, με ονόματα όπως αυτό του Οδ. Κυριακόπουλου και του Δ. Δασκαλόπουλου.

Το 1989 το όνομα του Θ. Μαργέλλου ενεπλάκη στο σκάνδαλο της ελληνοποίησης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, ενώ η Απογευματινή (την ίδια εποχή) τον ενέπλεκε και με το σκάνδαλο Κοσκωτά, δημοσιεύοντας μάλιστα επιστολή του στον Γ. Παπανδρέου για το θέμα.

Σύμφωνα με την επιστολή (που ο ιδιος διαψεύδει), στις 10.9.1986 ο κ. Μαργέλλος ζητούσε από τον τότε υφυπουργό Ν. Γενιάς Γ. Παπανδρέου, προσωπική κάλυψη γιατί ήταν άνθρωπος της ομάδας του και διότι τα λεφτά των επενδύσεων που θα έκανε θα τα έφερνε μέσω της Τράπεζας του Κοσκωτά.

Ο κ. Μαργέλος εντέλει απαλλάχθηκε με βούλευμα για το σκάνδαλο του καλαμποκιού και το όνομα του δεν είχε ακουστεί μετά το 1994. Εως ότου ξαναμπήκε στην ζωή μας σαρωτικά με την υπόθεση της εταιρείας IJ Partners στην οποία συμμετείχε συνεργάτης του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του Γιώργου, η κυρία Ξαφά που το όνομα της είχε εμπλακεί στοσκάνδαλο της ΑΓΕΤ κλπ. Η εταιρεία είχε κατονομαστεί από τον τότε βουλευτή της ΝΔ και νυν πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ως εμπλεκόμενη σε περίεργα παιχνίδια με φόντο την Ελληνική κρίση, αλλά και ο Θεόδωρος Μαργέλος κατονομάζεται από δεκάδες ρεπορτάζ ως στενότατος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρεί μυστική μεν, αλλά τακτική επικοινωνία ακόμα και σήμερα.


http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: