Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τρία ονόματα, μία αμαρτία στη λίστα Λαγκάρντ

Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, αν και αποπέμφθηκε  από τη θέση του Γραμματέα Διεθνών  Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ παραμένει  σύμβουλος για διεθνή θέματα στο  πρωθυπουργικό γραφείο.
Στην τελευταία του ανακοίνωση υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα εταιρίας ποσού...
5,4 εκατ. Δολαρίων, που εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ, δεν είναι δικά του, αλλά πελάτη του.
Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν, στην κατάθεση της εταιρείας STABRI Limited με έδρα το νησί Τορτόλα, ύψους 5.397.856 δολαρίων, εμφανίζεται ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος. Σε αυτή την κατάθεση εμφανίζεται η εταιρεία Capland SA, καθώς και όμιλος που σχετίζεται με τον κ. Μιωνή. Στη συγκεκριμένη κατάθεση πάντως ως σχετιζόμενοι πελάτες εντοπίζονται και δύο συγγενείς εξ αίματος του κ. Παπασταύρου. Μάλιστα χωριστός κωδικός εμφανίζεται να ανήκει σε συγγενή του πρώτου βαθμού.
  Η CAPLAND SA τώρα εμφανίζεται να είναι μία από τις εταιρίες με επιμέρους καταθέσεις , στο λογαριασμό των 550 εκατ. Δολαρίων. Ποιος κάνει κουμάντο στην εταιρία; Από την ιστοσελίδα της CAPLAND SA, που έχει έδρα στη Γενεύη προκύπτει, ότι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, είναι ο κ. Κωνσταντίνος Λαναράς, με πολύχρονη καριέρα στον τραπεζικό τομέα της Ελβετίας, έχοντας περάσει και από την HSBC Private Bank.
Ερώτηση. Ο κ. Λαναράς σχετίζεται με τον Σάμπυ Μυωνίς και την Capital Management Advisors; Τι μας λέει για αυτό ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός της EFG INTERNATIONAL για το έτος 2008; Ότι στην CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS Γενεύης, ο κ. Κωνσταντίνος Λαναράς εμφανίζεται ως γενικός μάναντζερ της εταιρίας!

Σαν να ξεδιπλώνεται τώρα το κουβάρι. Ως σχετιζόμενος πελάτης στα 550 εκατ. δολάρια εμφανίζεται και πρόσωπο με το όνομα Νissim Mionis και ελληνική διεύθυνση. Τι σχέση μπορεί να έχει με τον Σάμπυ Μυωνίς; Μήπως ενδεχομένως είναι το ίδιο πρόσωπο;

Και όμως, όπως πρώτα το Εκκεντρικό Δελτίο σας είχε αποκαλύψει, ο κ. Μυωνίς ενδεχομένως χρησιμοποιεί και τα δύο ονόματα, Σάμπυ και Νισσίμ. Για του λόγου το αληθές, δείτε τι γράφει το δελτίο της CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS MULTI HEDGE, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου του 2006.Σε μετάφραση από το αγγλικό κείμενο: Μυωνίς, Σάμπυ ή και Νισσίμ.

Τώρα, για την εμπλοκή του κ. Παπασταύρου στην CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS τι να πούμε. Μιλάνε τα επίσημα έγγραφα από μόνα τους. Καταρχήν, στο δελτίο της CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS MULTI HEDGE, με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2003, αναφέρεται, ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν επικεφαλής δικηγόρος του Ομίλου CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS, ενώ σε όλα τα ετήσια οικονομικά δελτία της EFG INTERNATIONAL αναφέρεται ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της CAPITAL MANAGEMENT ADVISORS στις Βερμούδες, υπεύθυνος για τα νομικά θέματα. Τι άλλο να πούμε πια;

Εκκεντρικό Δελτίο art tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: