Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Άπαχο και τρυφερό το κρέας αλόγου...αρκεί το άλογο να μην είναι ιπποδρόμου (ντομπέ) !!!

Το διαβάσαμε και αυτό...
Φιλέτο, carpaccio, prosciutto για πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους,  αλλά και κοκκινιστό με σάλτσα για τους λιγότερο απαιτητικούς: όπως κι αν μαγειρευτεί και σερβιριστεί το κρέας αλόγου, για το οποίο ο λόγος, είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό κατά τους διατροφολόγους υπό την προϋπόθεση βεβαίως να μην είναι εμπλουτισμένο με…
αναβολικές ή άλλες απαγορευμένες  ουσίες όπως αυτές που εντοπίζονται απανωτά τις τελευταίες ημέρες. 
 Και το άλογο όπως και τα υπόλοιπα ζώα περνάει κτηνιατρικό έλεγχο για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και ασφαλής κατανάλωσή του. Υπάρχουν ειδικά σφαγεία που πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ώστε να φτάνει στον καταναλωτή χωρίς κανένα πρόβλημα για την υγεία του.
Έρευνες που έχουν γίνει και συγκρίνουν το κρέας αλόγου με το μοσχαρίσιο, έδειξαν ότι έχει σχεδόν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά δύο με δυόμιση φορές λιγότερα λιπαρά. Επιπλέον, το κρέας αλόγου έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο. Το χρώμα και η υφή του αλογίσιου κρέατος μοιάζει με εκείνο του αγριογούρουνου ή του ελαφιού, δηλαδή ζώων που κινούνται, και είναι βαθύ κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: