Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς σε Τσίπρα : Ξεπεράστε τις παιδικές ασθένειες δεν είσαστε σε αμφιθέατρο.

Σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με αντικείμενο το αγροτικό.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασυνέπεια, αντιφάσεις και κινδυνολογία καθώς επίσης ότι πολιτεύεται με θόρυβο και κραυγές. «Δεν είναι θέατρο σκιών η πολιτική ούτε για να παίζετε με τον πόνο του κόσμου», είπε ο κ. Σαμαράς.....

«Είναι τόσο φοβερό αμάρτημα που είδατε τον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ και τώρα βρίζετε εμένα για να εξιλεωθείτε»: ρώτησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η τρικομματική κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα αξιόπιστη και την κράτησε στο ευρώ όταν εσείς είχατε τον Τσάβες για σημαία σας. Ζήτησα στην πρωτολογία μου να μην υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια με τις καταλήψεις και τις επιθέσεις. Εσείς τί θα κάνετε θα διαπραγματευθείτε τα πάντα από την αρχή; πώς νομίζετε ότι πετύχαμε μείωση χρέους το Μάρτιο και δεύτερη μείωση τον Δεκέμβριο και χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία. Εσείς πώς θα διαπραγματευθείτε όταν εκφράζεστε απαξιωτικά για τους διεθνείς συνομιλητές σας;».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αντιφάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τη μία λέτε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και την άλλη ότι είναι το εθνικό μας νόμισμα. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου πριν βουλιάξει η χώρα αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν είχα διαφωνήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και το κάναμε. Οι πόλεις μας αλλάζουν όψεις γιατί μειώνεται η παράνομη μετανάστευση, οι κουκουλοφόροι συλλαμβάνονται, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι λογοδοτούν. Εσείς μπορείτε να μας πείτε αν θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και ποιές δεσμεύσεις σας; εκείνα που λέτε εντός Ελλάδας ή εκείνα που λέτε εκτός Ελλάδας; εκείνα που λέγατε πριν από μερικούς μήνες ή αυτά που λέτε τώρα;».

Απάντησε όμως και στις προειδοποιήσεις του κ. Τσίπρα σε σχέση με την διαπλοκή αλλά και στις κατηγορίες του για περιφρόνηση της βουλής λέγοντας: «Δεν μασάμε από απειλές κ. Τσίπρα. Εσείς ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν ζητάτε να μείνουν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου αδρανή; Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα και βρίσκομαι εκεί που πρέπει, η βουλή λειτουργεί και όταν πρέπει δίνω τις απαντήσεις που πρέπει. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Μου λέτε ότι δεν έρχομαι στην Βουλή γιατί κι εσείς που έρχεστε νομίζετε ότι με την παρουσία σας αναβαθμίζετε την Βουλή;».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση ανέφερε: «Ξεπεράστε τις παιδικές ασθένειες δεν είσαστε σε αμφιθέατρο. Είπατε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό. Την συνέντευξη του κ. Δραγασάκη την διαβάσατε. Είπε ότι δεν μπορεί αμέσως να αυξήσει τους μισθούς. Εσείς δεν λέγατε ότι θα καταργήσετε όλα αυτά με ένα άρθρο; τώρα είδατε το φως το αληθινό;».
 
Αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για καταστολή: «Βουλευτής σας είπε ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν οι φύλακες με πυροβολισμούς στην προσπάθεια απόδρασης. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Αν δραπέτευαν τί θα λέγατε θα κατηγορούσατε την κυβέρνηση για ανικανότητα; Προστατεύατε τους κουκουλοφόρους τώρα προστατεύετε και τους βαρυποινίτες;». Τέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι όχι μόνο δεν θέλει τις επενδύσεις αλλά και ότι τις διώχνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: