Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκαν Μέργος Αθανασόπουλος

Τις παραιτήσεις τους με επιστολές τους στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπέβαλαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου καθηγητής Γεώργιος Μέργος και ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος.
Και οι δύο επικαλούνται ως αιτία την ... άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρών Δ.Σ. της ΔΕΗ. Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος του ευχαρίστησε «για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Ο κ. Μέργος αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ότι «η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην Δ.Σ. της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών».
«Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος», συμπληρώνει ο ίδιος.
Στη δική του επιστολή, ο κ. Αθανασόπουλος επισημαίνει ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ. Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ' ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού».
Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ο νέος υποψήφιος θα προταθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: