Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αυτός είναι ο "Τσίπρας" του ΠαΣοΚ...

To... ψυχοπαίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, τα πήρε όλα στο Συνέδριο, όμως όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά προβάρει και κοστούμι για να γίνει ο «Τσίπρας του ΠΑΣΟΚ». Ο 34χρονος πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στα... νέα υλικά θα επιχειρηθεί από το σύστημα Βενιζέλου να «χτίσει» το νέο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, η εκλογή του σε πρώτη θέση δεν είναι τόσο έκπληξη όσο παρουσιάστηκε, μια και το 2008 το παιδί του...
κομματικού σωλήνα (μια και ήταν μέλος της ΠΑΣΠ από το 1997) και στο Συνέδριο του 2008 του ΠΑΣΟΚ είχε έλθει δεύτερος σε σταυρούς πίσω από την κυρία Φώφη Γεννηματά. Τώρα ο σημερινός εκλεκτός του κ. Βενιζέλου φέρεται ως ο πιθανότερος να γίνει γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει το Σάββατο για να εκλέξει εκτός από γραμματέα και το 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ταυτίστηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι μπήκε το νερό της ανανέωσης στο αυλάκι και «όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος θα πούμε αλήθειες στη δική μας γλώσσα». Από τη μεριά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «ο μεγάλος αριθμός νέων στελεχών που εκλέγονται στην ΚΠΕ είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης, ένας πολύ θετικός οιωνός για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς, της πολιτικής ζωής της χώρας».

Ταυτόχρονα οι βενιζελικοί άφηναν να διαρρεύσει ότι ελέγχουν το 70% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η εσωκομματική αντιπολίτευση το 30% (20% Παναγιωτακόπουλος και 10% Καρχιμάκης). Φαίνεται ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία έμεινε ικανοποιημένη από τη μοιρασιά, γι’ αυτό και δεν ανέβασε τους τόνους, «παγώνοντας» το αίτημά της για ανακαταμέτρηση. Πάντως με εξαίρεση τον Δημήτρη Ρέππα, που σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις , όπως και τον Γιώργο Πεταλωτή που κινήθηκε αξιοπρεπώς, οι υπόλοιποι μεγαλοσχήμονες διασώθηκαν κάπου στη μέση, ενώ τους πέρασαν ανώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα οι παπανδρεϊκοί μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους για να αιφνιδιάσουν για άλλη μια φορά την Ιπποκράτους, μετά την υποδοχή «μεσσία» που έστησαν το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο, και θα επιμείνουν στη γραμμή τους να βγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και να τη στηρίζει στη Βουλή. Οι εκτιμήσεις που κάνουν είναι ότι πέτυχαν να εκλέξουν όσους ήταν στη γραμμή τους και ετοιμάζονται για το Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή του κ. Βενιζέλου. Κερδισμένη δηλώνει και η ομάδα των «Σοσιαλδημοκρατών – Μεταρρυθμιστών», που θεωρεί ότι εκπροσωπείται από τους Σαχινίδη, Μωραΐτη, Οθωνα, Παπαθανάση, Κουρουπάκη, Κίτσιο, Κελεπούρη, Μακρυπίδη, Κουτρουμάνη, Γιουματζίδη, Βασιλόπουλο, Δημαδαμα κ.ά.

Τέλος, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ με ανοικτή επιστολή τους εν όψει της γιορτής της γυναίκας καλούν σε απολογία την Κριστίν Λαγκάρντ για τις δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει. Μόνο που λησμονούν να αναφέρουν τα γελάκια και τους εναγκαλισμούς του αρχηγού τους με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: