Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο ΓΑΠ θέλει να .."σώσει" και τους Τούρκους !

γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο περίφημος ΓΑΠ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ Γεώργιος Παπανδρέου, αυτός που έγινε αντικείμενο ξέφρενων εκδηλώσεων επευφημίας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ιδιαιτέρως από το «αδύναμο» φύλο, ο ανθρώπους που «έσωσε» την Ελλάδα και τους..
Έλληνες, τώρα φιλοδοξεί να… σώσει και τους Τούρκους και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και το…κουρδικό.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Radikal, ο κ Γεώργιος Παπανδρέου που παραβρέθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, (άλλο μεγάλο ανέκδοτο για τον ΓΑΠ), σε ημερίδα που οργάνωσε το «Ίδρυμα Οικονομικών κι Κοινωνικών Ερευνών της Τουρκίας», το TÜSES, είχε σημαντικές επαφές και με πρόσωπα του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας, ιδιαίτερα με μέλη του Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης CHP. Τώρα τις σχέση έχουν οι Τούρκοι εθνικιστές του Λαϊκού κόμματος, του κόμματος δηλαδή που ίδρυσε ο ίδιος ο πατέρας της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με τον σοσιαλισμό, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Μεταξύ αυτών που είδε και συνομίλησε ο ΓΑΠ, ήταν και ο Umut Oran, αντιπρόεδρος του Λαϊκού κόμματος με τον οποίο συζήτησαν πολλά διμερή αλλά και διεθνή θέματα. Στις συζητήσεις αυτές ο ΓΑΠ εκτός του ότι εμφανίστηκε για άλλη μια φορά υπέρμαχος της άνευ όρων προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας, (άλλωστε υπάρχει μεγάλη προϊστορία ζεμπέκικου σε αυτό το θέμα), έκανε και αναφορά για το …κουρδικό, (αλήθεια θυμάστε πως αναδείχτηκε ο ΓΑΠ σαν υπουργός Εξωτερικών με εκείνη την πολύκροτη υπόθεση Οτσαλάν που είχε κοπεί και ραφτεί για τα μέτρα του ;). Το κουρδικό είναι ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί έντονα αυτές τις μέρες την Τουρκιά καθώς η αιματοχυσία δεν λέει να σταματήσει εδώ και τριάντα περίπου χρόνια με πολλά θύματα και από τις δυο πλευρές.

Αναφερμένος λοιπόν σε αυτό το θέμα, ο περίφημος ΓΑΠ, εξέθεσε την εξής «τρομερή» άποψη αφήνοντας κυριολεκτικά… άναυδους τους Τούρκους συνομιλητές του. Είπε λοιπόν ο ΓΑΠ, ότι το ζήτημα του κουρδικού θα λυθεί μόνο…. με συνομιλίες. Ανακάλυψε δηλαδή την Αμερική και ο οι Τούρκοι εντυπωσιασμένοι από τις δηλώσεις του ΓΑΠ θαύμασαν για άλλη μια φορά τον «μεγάλο» αυτό Έλληνα, διεθνούς κύρους, πολιτικό μας.

Δεν άφησε όμως στις συζητήσεις που είχε ασχολίαστα και τα ελληνικά προβλήματα. Αναφερόμενος στο θέμα των λαθρομεταναστών, τόνισε πως μόνο η …ανθρωπιά θα λύσει αυτό το πρόβλημα λησμονώντας προφανώς σκόπιμα να αναφερθεί στην μεγάλη τουρκική μαφία λαθρομεταναστών που μεταφέρει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ασιάτες, φανατικούς μουσουλμάνους, από τα ανατολικά; σύνορα της Τουρκίας στην χώρα μας, ενώ τάχτηκε και κατά του τείχους που κτίζεται στον Έβρο για να προστατέψει τα ελληνικά σύνορα.

Αλλά για να μην τον αδικήσουμε, ο ΓΑΠ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τις μεγάλες χώρες που αποτελούν την γνωστή G8, αλλά και την G29, όπου μετέχει και η Τουρκία, ότι δεν κάνουν τίποτα για να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία στην ανατολική Μεσόγειο με τον εμφύλιο της Συρίας, προφανώς στηρίζοντας την άποψη που θέλει ένοπλη δυτική επέμβαση στην χώρα αυτή.

Φυσικά ούτε λέξη για ΑΟΖ και ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αστεία πράγματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: