Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Έντονες αντιδράσεις για τα θαλάσσιο δάνεια των κομμάτων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τροπολογία που αφορά την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών από πιθανές ευθύνες για δάνεια που χορηγήθηκαν σε πολιτικά κόμματα. Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την ακύρωσή της και σε περίπτωση ... που δεν καταστεί αυτό δυνατό, θα καταθέσει δική του τροπολογία. Σκληρή ανακοίνωση και από τη Χρυσή Αυγή.
Σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o Δημήτρης Παπαδημούλης γνωστοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να καταψηφιστεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο, έτσι ώστε να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία.
«Αν αυτό δεν γίνει, θα καταθέσουμε δική μας τροπολογία, ζητώντας από όλους τους έντιμους βουλευτές να τη συνυπογράψουν», τόνισε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και διάβημα στο προεδρείο της Βουλής, ώστε να σταματήσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο σκανδαλώδης τρόπος νομοθέτησης με τροπολογίες που περνούν κυριολεκτικά από το παράθυρο».
Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας με τη σειρά του ότι ψηφίστηκε με απαράδεκτο τρόπο, αφού κατατέθηκε εκπρόθεσμα σε άσχετο νομοσχέδιο «με τη γνωστή διαδικασία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής».
Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι και στο παρελθόν αντιτάχθηκε σε νομοθετικές διατάξεις που εισήγαγαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων.
Νέα οξύτατη ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «τροπολογία της ντροπής, που αθωώνει τους κλέφτες τραπεζίτες και κομματάρχες» και μετατρέπει τη Βουλή σε «πλυντήριο παρανομίας».
«Η τροπολογία της ντροπής, που αθωώνει τους κλέφτες τραπεζίτες και κομματάρχες, κυρώνεται σήμερα επισήμως στη Βουλή. Τα εκατομμύρια ευρώ που χαρίστηκαν από τράπεζες σε κόμματα, θα τα πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός και ούτε ένας από τους κλέφτες δεν θα πάει στη φυλακή. Η Βουλή μετατρέπεται ανοιχτά σε πλυντήριο της παρανομίας, των απατεώνων και των καταχραστών», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: