Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σώστε τον καπιταλισμό από τους τραπεζίτες


του Στάθη Διομήδη

Η μεγάλη επίθεση που γίνεται στους πιο ευάλωτους λαούς της Δύσης, έχει ονοματεπώνυμο. Προέρχεται από τους εκφραστές του σχιζοφρενικού νεοφιλελευθερισμού, τους τραπεζίτες και το υπηρετικό προσωπικό που έχουν διορίσει ως κυβερνήσεις σε μια πλειάδα χωρών.
Οι τραπεζίτες έχοντας δημιουργήσει έναν κυκεώνα...
χρηματοοικονομικών προϊόντων ώστε να μπορούν να ελέγχουν πλήρως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχουν αναγάγει τις αγορές, ως το Άγιο Δισκοπότηρο της επιβίωσης και της εξάρτησης μιας χώρας.
Χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος, για ακόμη μια φορά, τη Γερμανία με επικεφαλής τους Μέρκελ και Σόιμπλε, ένα εκρηκτικό και καταστροφικό δίδυμο, ετοιμάζουν τη μεγάλη, την αέναη επίθεση ενάντια στην ανθρωπότητα, με τελικό στόχο την πλήρη υποταγή όλων των λαών, την πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας των Λαών, και την επιστροφή στη δουλεία.
Έχοντας καταφέρει μέσα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή να έχουν παντού εκβιαζόμενους ή πληρωμένους υπαλλήλους τους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας συγκεντρώνουν με απίστευτη ταχύτητα τον πλούτο στα χέρια τους. Ήδη έχουν βάλει τον παγκόσμιο χάρτη στο τραπέζι και χωρίζουν σε ζώνες επιρροής και εξουσίας, κράτη και ηπείρους, έχοντας δημιουργήσει σε όλη τη γη θύλακες πολεμικών επιχειρήσεων και συνθήκες εξαθλίωσης.
Με πρότυπο τις θεωρίες του Φρίντμαν και της σχολής του Σικάγο, και με το δόγμα του ΣΟΚ βασική αρχή ξεπέρασαν σε κυνισμό ακόμη και τους μέντορές τους. Ρέιγκαν και Θάτσερ φαντάζουν σοσιαλιστές μπροστά στην σημερινή επιθετικότητα του παγκόσμιου τραπεζικού λόμπι.
Ο σκοτεινός ρόλος που παίζουν οι τραπεζίτες φαίνεται και στη γειτονιά μας από τα όσα καταγγέλλονται στην Κύπρο για το ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη αλλά και για όσα έχουν καταγγελθεί για το ρόλο που παίζει ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης. Για όσα πράττει ο σημερινός υπουργός Οικονομικών και εξέχων μέλος του τραπεζικού λόμπι και βέβαια για όσα έπραξε ο τελευταίος Πρωθυπουργός, ο Παπαδήμος, πρώην κεντρικός τραπεζίτης… Κατά ένα περίεργο τρόπο οι τρεις τελευταίοι συνδέονται με τη διακυβέρνηση Σημίτη…
Στην Ελλάδα, ο κατ’ όνομα υπουργός Οικονομικών, ενώ θριαμβολογούσε πριν λίγους μήνες για την συγχώνευση Εθνικής-Eurobank, μόλις έδωσαν εντολή οι τροϊκανοί για παύση της συγχώνευσης γιατί δε βόλευε στη σημερινή συγκυρία το παγκόσμιο τραπεζικό λόμπι, έτρεξε να ακυρώσει τη συγχώνευση. Βέβαια είναι γνωστό ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως υποταγμένη στο δόγμα: «ναι σε όλα»!
Δε θα κουράσω με αναφορές σε παγκόσμιους τραπεζικούς κολοσσούς ή σε γνωστά ονόματα της διεθνούς τοκογλυφίας και το ρόλο που έπαιξαν στην εξαθλίωση χωρών ή κατά τη διάρκεια πολέμων. Είναι εξάλλου γνωστά.
Έτσι όπως οδηγούνται τα πράγματα θα πρέπει άμεσα να σταματήσουμε τους τραπεζίτες και τα οικονομικά λόμπι που έχουν ξεπεράσει τα όρια κάθε ηθικής αξίας πάνω στη γη. Η ικανοποίηση τους από τις επιλογές τους, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αρρωστημένη ικανοποίηση των πρωταγωνιστών του έργου του ντε Σαντ «εκατόν είκοσι ημέρες στα Σόδομα»


Σταματήστε τους τραπεζίτες. Σώστε τον καπιταλισμό από αυτούς τους παγκόσμιους δήμιους κρατών και Λαών. Η απληστία τους έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: