Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«Καθηγητής» στο ρουσφέτι ο κ. Κικίλιας!

Ο βίος και η πολιτεία του απολυμένου διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια, περιλαμβάνουν μια σειρά από τοποθετήσεις συγγενικών του προσώπων στον οργανισμό. Οπως είχε αποκαλύψει στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011 η «δημοκρατία», ο κ. Κικίλιας επέδειξε ιδιαίτερη «φροντίδα» στο να εξασφαλίσει τη σύζυγό του και την αδελφή της, αξιοποιώντας στο έπακρο τη θέση που κατείχε ως διοικητής στον οργανισμό....

Τι και αν τοποθετήθηκε στη θέση αυτή για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι» της ανεργίας, που έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία εδώ και μία τριετία; Προφανώς για τον κ. Κικίλια το ότι 1.000.000 άνθρωποι προστέθηκαν επί των ημερών του στη μακρά λίστα των ανέργων έχει μικρή σημασία μπροστά στο να... βολευτούν η σύζυγός του και η αδελφή της.

Ο βίος και η πολιτεία του διοικητή του ΟΑΕΔ

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει αναλυτικά τα έργα και τις ημέρες του διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος αξίζει να θυμίσουμε ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο τον συνδέει πολύχρονη φιλία.
Ο κ. Κικίλιας, λοιπόν, φρόντισε καταρχάς να τακτοποιήσει την αδελφή της συζύγου του, την κ. Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη, η οποία με απόφαση που υπέγραψε ο ίδιος (Β118669/5/5/10) διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος και γραμματέας του στον ΟΑΕΔ.
Λίγο μετά, για την ακρίβεια παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2011, ο κ. Κικίλιας αποφάσισε να τακτοποιήσει και τη σύζυγό του, η οποία μέχρι τότε εργαζόταν στη θυγατρική του ΟΑΕΔ Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε.
Μπροστά στον κίνδυνο η εταιρία αυτή να κλείσει και η σύζυγός του να βρεθεί σε εφεδρεία, ο κ. Κίκίλιας με το ΦΕΚ Γ 1303/31-12-2010 μετατάσσει την κυρία Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη στον ΟΑΕΔ. Λίγους μήνες όμως μετά, και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου του 2011, η κυρία Χάραρη μετατάσσεται εκ νέου στο Ελεγκτικό Συνέδριο (ΦΕΚ 297), μια και εκεί τα χρήματα ήταν μάλλον περισσότερα και η θέση πιο σίγουρη. Τρεις μήνες αργότερα όμως, στις 17 Αυγούστου του 2011, η μετάταξη αυτή (ΦΕΚ 571) ανακαλείται και η κυρία Χάραρη επιστρέφει στον ΟΑΕΔ.
Ισως ο κ. Κικίλιας να έλαβε γνώση ότι με αυτές τις αλυσιδωτές μετακινήσεις των συγγενικών του προσώπων κινδυνεύει να εκτεθεί και γι' αυτό αποφάσισε να επαναφέρει τη σύζυγό του κοντά του.
Σημειώνεται ότι χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας για τη χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων μέσω του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για «προκλητική αδυναμία του ΟΑΕΔ να απορροφήσει σημαντικά κοινοτικά κονδύλια για την ενίσχυση της απασχόλησης».

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: