Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το Indymedia ,Ο Σόρος,η Παγκοσμιοποιηση,Τα Μυστικά Κονδήλια...

Δεκάδες αριστερές οργανώσεις, δεκάδες αναρχικές οργανώσεις. 
 
Πληθώρα προπαγανδιστικού υλικού, άμεση επαφή με media και mainstream επικοινωνιακά δίκτυα. Αυτή είναι η εικόνα της αριστερής "επαναστατικής" δράσης σήμερα. Πραγματικά φαίνεται ότι οι άνθρωποι σφύζουν από ενέργεια και ταλέντο . Είναι όμως αυτή η αλήθεια; ...


Μήπως πρόκειται απλά για πληρωμένους "ακτιβιστές" των οποίων το επάγγελμα είναι η επανάσταση; Και μήπως μαζί με τον μισθό τους αναλαμβάνουν και κάποιες άλλες υποχρεώσεις; Το θέμα της χρηματοδότησης του ακροαριστερού χώρου είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης έρευνας και σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα άρθρο όπως αυτό. Χρειάζονται βιβλία και έρευνες αρκετών ετών, για να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Αλλά φαίνεται πως οι "παγκοσμιοποιημένοι" αριστεροί είναι πλέον τόσο σίγουροι για τους εαυτούς τους που δεν φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους, ούτε καν στο διαδίκτυο, την μεγαλύτερη σήμερα πηγή πληροφοριών. Θα προσπαθήσουμε σε μερικές συνέχειες να δώσουμε μια ιδέα για το πώς δουλεύει το σύστημα αυτό το οποίο χρηματοδοτεί, με πόρους οι οποίοι είναι αβέβαιης προέλευσης, όλες αυτές τις ακροαριστερές -αναρχικές οργανώσεις. Σαν πρώτο μέρος και λόγω της δημοσιότητας που πήρε τις τελευταίες ημέρες μετά τα γεγονότα στο πολυτεχνείο, θα αναφερθούμε στο indymedia.
Το Indymedia όπως ίσως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε είναι η κύρια έκφραση των ακροαριστερών - αναρχικών κύκλων στην χώρα μας μέσω του διαδικτύου. Κατά δήλωση τους αποτελούν "ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων ανεξάρτητης ενημέρωσης- αντιπληροφόρησης, Ξεκίνησε στο Σηάτλ το 1999 ως προσπάθεια για την διαφορετική και ενεργή κάλυψη των διαδηλώσεων ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (Π. Ο.Ε.- W.T.O.). Στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε διάφορες χώρες και πόλεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 60 τέτοια κέντρα σε όλο τον πλανήτη και πολλά άλλα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν" και "Τα Indymedia είναι ένα ανοιχτό, μη ιεραρχικό και με οριζόντια οργάνωση δίκτυο που σε αντίθεση με τα θεσμικά Μ.Μ.Ε. δεν λειτουργεί με κίνητρο το κέρδος. Δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε τα θεσμικά Μ.Μ.Ε. ή να καλύψουμε τα κενά τους. Δεν επιθυμούμε καμία σχέση και συνδιαλλαγή μαζί τους".
Στην ουσία λοιπόν το site αυτό λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου αλλά και διαφημιστής των αναρχικών στην Ελλάδα, με εκτενείς προσβάσεις, παρόλα τα περί αντίθέτου λεγόμενα εξ' αυτών, σε ιδιαίτερα δημοφιλή ΜΜΕ, με mainstream δημοσιογράφους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του και με συμπαράσταση μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και διαφόρων καπιταλιστικών κύκλων που στηρίζουν την προσπάθεια τους αυτή. Στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ιδιάζουσες είναι και οι σχέσεις που έχουν αναπτύξει και με μεγαλοεκδότες - διαπλεκόμενους, μέσω της «Ελευθεροτυπίας» (μισθωτοί υπάλληλοι της οποίας ασχολούνται ιδιαίτερα και με την λειτουργία του indymedia).
Τα λεγόμενα τους περί «ανεξαρτησίας και αυτονομίας» όμως, έρχονται να διαψεύσουν αποκαλύψεις σχετικά με την χρηματοδότηση τους. Η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους δικούς τους πόρους, αλλά βασίζεται σε κύκλους, που στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση, αλλά και εμπλέκονται με μυστικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα την CIA.
Ο κύριος από ότι φαίνεται χρηματοδότης του διεθνούς δικτύου των indymedia είναι ο γνωστός σε όλους SOROS, ο οποίος τόσο προσωπικά όσο και μέσω κάποιων φιλανθρωπικών του οργανισμών φροντίζει να ενισχύει όλα αυτά τα ακροαριστερά - αναρχικά δίκτυα πληροφόρησης. Και για να μη νομίζουν κάποιοι, ότι βασιζόμαστε απλά σε φήμες, ακολουθούν νούμερα. Νούμερα όμως τα οποία με κανέναν τρόπο δεν μας εξηγούν πως διαχειρίζονταν τα χρήματα που λάμβαναν τα ανά τον κόσμο indymedia. Κύριος, αλλά σίγουρα όχι μοναδικός χρηματοδότης, φαίνεται πως είναι ο γνωστός "φιλάνθρωπος" κ. Σόρος. Τον κ. Σόρος φαίνεται πώς βοηθούν στις "φιλανθρωπίες του και άλλοι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι, όπως οι ιδιοκτήτες της εταιρείας realnetworks.com.
Η χρηματοδότηση αυτή από έναν άνθρωπο, του οποίου η συνεργασία τόσο με την CIA και με άλλες μυστικές υπηρεσίες, όσο και η αποσταθεροποιητική δράση του σε όλο κόσμο, και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές των Βαλκανίων αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, είναι τοις πάσι γνωστή, προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Οι ανεξέλεγκτες αυτές οργανώσεις, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Πρόκειται απλά για κάποιους αριστερούς ή πρόκειται για πιόνια των "παγκοσμιοποιημένων" που θέλουν να επιβάλλουν τις ιδέες τους και τα συμφέροντα τους;
Ο κ. SOROS το 1999, (χρονιά ιδρύσεως των indymedia) δώρισε σε αυτά το ποσό των 70.000 δολαρίων για να καλύψουν τις τότε διαδηλώσεις στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Το 2000 ο κ. Σόρος έδωσε ακόμα 10.000 δολάρια στο indymedia κάποιας πολιτείας των ΗΠΑ, προκειμένου αυτό να καλύψει τις έκδηλώσεις του Δημοκρατικού κόμματος στην περιοχή
Μπορεί κάποιος βέβαια να πει ότι δεν είναι δα και τόσο μεγάλα τα ποσά. Αυτά τα ποσά όμως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Μέσω ενός λαβύρινθου, «μη κερδοσκοπικών οργανισμών», «μη κυβερνητικών οργανώσεων», και ιδρυμάτων, τα indymedia διασφαλίζουν μια συνεχή ροή χρημάτων, τα οποία βέβαια δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του indymedia, αλλά προφανώς και για να χρηματοδοτηθούν και άλλες δραστηριότητες του αριστερίστικου - αναρχικού χώρου.
Το 1999, λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις στο Σιάτλ, το "μη κερδοσκοπικό ίδρυμα" με την επωνυμία "Sorosʼs Open Society" δίνει στο"Tides Foundation", επίσης "μη κερδοσκοπικό ίδρυμα", δύο δωρεές αξίας 393.000 δολαρίων. Με τη σειρά του το ίδρυμα "Tides Foundation" αποφασίζει να δωρίσει στον επίσης "μη κερδοσκοπικό οργανισμό" indymedia 376.000 δολάρια. Πραγματικά άξια συγχαρητηρίων η αρμονική αυτή συνεργασία μεταξύ όλων αυτών των οργανώσεων. Τώρα τα 17.000 δολάρια διαφορά μάλλον θα χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα μέλη του "Tides Foundation". Κατά τα επόμενα χρόνια η συνεργασία αυτή επεκτείνεται...
Ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί ένα ακόμη ίδρυμα. Το "Tactical Media Found" το οποίο χρηματοδοτεί διάφορα projects των ανά τον κόσμο "indymedia" ιδιαίτερα σε τεχνολογικούς τομείς, προσφέροντας υπολογιστές αλλά και μετρητά για την καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη, των κατά τα άλλα "ανεξάρτητων" αυτών κέντρων ενημέρωσης. Η έμφαση δίνεται αυτή τη φορά εκτός ΗΠΑ, κυρίως στην Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη. Αποθήκες στις ΗΠΑ είναι γεμάτες με υπολογιστές που στέλνονται σε διάφορες χώρες. Ακόμα, τεχνικοί ταξιδεύουν και στήνουν servers σε όλη τη γη. Η παγκοσμιοποίηση κάνει καλά τη δουλειά της. Μέσω του τελευταίου αυτού project μεθοδεύεται ουσιαστικά και η μετατροπή των indymedia από απλά site-forums στο διαδίκτυο, σε κεντρικούς οργανωτές συνασπισμών μεταξύ διαφόρων αριστερών κομμάτων και αναρχικών οργανώσεων στις περιοχές που αυτά εδρεύουν. Μάλλον για εκεί προορίζεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Μήπως η ταυτόχρονη αλλά και ταυτόσημη δράση indymedia - Δικτύου είναι η έκφραση του project αυτού στην χώρα μας; 


Παρατήρηση: το κείμενο, βεβαίως, χρησιμοποιεί εντελώς παραπλανητικά την έννοια «αριστερά», ταυτίζοντας τα προσωπεία με το περιεχόμενο της Αριστεράς. Δεν έχουν καμιά σχέση οι επιδοτούμενοι με τα «αριστερά» προσωπεία, με την Αριστερά.
Και το ΡΕΣΑΛΤΟ είναι αριστερό και είναι το πρώτο που ξεσκέπασε τους επιδοτούμενους του Σόρος.
Λίγη προσοχή, λοιπόν, στις έννοιες και στις διατυπώσεις…


Ρεσάλτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: