Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ

Και πάλι εύχάριστα νέα έχουμε. Οχι από την αύλή μου αύτή τη φορά άλλά άπό την Ανατολή. Απ' οτι βλέπω και διαβάζω στα Μ.Μ.Ε. με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα και πρώην Soviet Banana Republic s βρήκαμε άνθρώπους να μας καταλαβαίνουν , και να συνεταιριστούμε.....
Οχι σαν τους στιφούς συνεταίρους στην Εύρώπη που εκόλησαν σε μια λέξη τέρμα τα << δανεικά >>.Το καλό το παλληκάρι ξέρει κι' αλλο μονοπάτι κυρία Merkel . Αμ πως. Βρήκαμε συνεταίρους σαν και μάς. Εχουμε κάτι κοινό με τους Κινέζους και τους Ρώσους. Απ' οτι διαβάζω σε στατιστικές διάφορων οργανισμών και εκεί βασιλεύει το φακκελάκι και ή μίζα.
Ο ομοιος στον ομοιο του και ή κο@ριά στα λάχανα, οπως ελεγε ο πατέρας μου. !!
Ολα έτοιμα λοιπόν. Σε λίγο καιρό θα ρέει το χρήμα άφθονο ατην άγορά. Και πάλι ζωή χαρισάμενη. και το καλύτερο θα συμμορφώσουμε και τους Χρυσαυγήτες. Διότι οί Ελληνες είναι ύπερήφανος λαός. Οταν οικονομάει δεν ζητιανεύει. Και τα τρόφιμα που προορίζουν οι Χρυσαυγήτες μόνο για Ελληνες θα μείνουν στα αζήτητα χωρίς παραλήπτες. Και ύποχρεωτικά θα τα δώσουν στους λαθρομετανάστες.
Ε ρε να δώ το χαμόγελο του Καμινη. !!!!
Οι Ρώσοι με την άξιοπιστία που τους διακρίνει και την δημοκρατία που κληρονόμησαν άπό τον Στάλιν κατάφεραν να βάλουν κατι ψιλά στην ακρη , αλλά για κακή τους τύχη βρέθηκαν μπροστά τους οι Κύπριοι.
Οσο για τους Κινέζους εγώ αύτούς τους άνθρώπους δεν τους καταλαβαίνω. Κάθε φορά που ερχόμουν σε έπαφή για διαπραγματεύσεις μαζί τους μόνο εγώ μίλαγα. Αύτοί μόνο κοιτούσαν. Σε κοιτούσαν με τέτοιο τρόπο που πολλές φορές δεν ήξερες αν ηταν ( dead or alive )
Απ' οτι διαβάζω και αύτοί εχουν κάτι δεκάρες στην πάντα. << και ποιό κράτος δεν θα είχε εαν διέθεται 1.5 b. people να δουλεύη για ενα σισσύτιο την ήμέρα και αύτό μισό >>
Τώρα στα σοβαρά.!!!
Ποιός ο λόγος ----- οί Κινέζοι να έπαινδύσουν στην Ελλάδα οταν εχουν 1.5 b. people και δεν εχουν καθαρό νερό να ποιούν.?
Ποιός ο λόγος ----- οί Κινέζοι να έπαινδύσουν στην Ελλάδα να πληρώνουν εύρωπαϊκά μεροκάματα οταν έχουν 500 εκ. εργάτες και κάνουν average 3-4 δολ. την ήμέρα?
Και ο λόγος είναι . ?!!!!
Ο λόγος είναι ---- οπως αύτός που άποπειράθηκαν να άγοράσουν 2 Αμερικάνικες έταιρίες για την τεχνολογία τους. και τις δύο τις άπέριψε το Gogress.
Ο λόγος είναι ----- οπως άγόρασαν την Καναδική έταιρία ορυχείων διότι τους χρειάζονται οί πρώτες ύλες. Η συμφωνία ηταν οτι θα χρησιμοποιούσαν Καναδέζους έργάτες αλλά αύτοί κατάφεραν και έφεραν Κινέζους με το ενα - πέμπτο της άμοιβής.
( δέν θα το μαθαίναμε ποτέ αλλά εδώ οί δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους )
Ο λόγος είναι ----- οπως άγόρασαν την oil company Nexen διότι θέλουν το πετραίλαιο. ------- Αλλά σε δηλώσεις της Καναδικής Κυβέρνησης οτι πήραν- πήραν .
Και ο λόγος ----- δεν θα άποκρατικοποιούμε ΕΜΕΙΣ και να κρατικοποιούν οί Κινέζοι. !!!!!!!
Να γιατί ήρθαν και θα ξανάρθουν στην Ελλάδα. !!!!
--- Διότι ή Ελλάδα δεν είναι μόνο ξέφραγο άμπέλι -- αλλά είναι και άτρύγηστο άμπέλι. !!!!
Αγόρασαν το μισό λιμάνι θα άγοράσουν και το ύπόλοιπο . Και τα τραίνα αν τα καταφέρουν διότι αύτά τους συμφέρουν. ( Εργοστάσια μην περιμένεται. ) Και εαν δεν εχουν φέρει ακόμα δικούς τους εργάτες να είστε σύγουροι μια μέρα θα τους φέρουν .
Οπως βλέπεται οί Κινέζοι επαινδύουν μόνο για τον εαυτό τους.
Και τώρα το ερωτημά μου στους Ελληνες διοικούντες.!!
Γιατί άποκρατικοποιήτε ( ξεπουλάτε ) Ελληνικές κρατκές έταιρείες σε κρατικές Κινέζικες έταιρείες?
Γιατί ψάχνουμαι για έπενδυτές και συνεταιριλήκια με κράτη που ?
I will let your imagination deside that one.!!!!!
Μην πιστέψει κάποιος οτι είμαι -- egainst -- στις άποκρατικοποιήσεις. Αν τις έκανα έγώ θα άρχιζα άπό τον Παρθενώνα.!!!!!
 
Peter Triantafyllos Toronto

Δεν υπάρχουν σχόλια: